Met trots kunnen wij je melden dat het Jeugdsportfonds Rotterdam ook komend jaar hét goede doel is van de NN Marathon Rotterdam. In 2016 hebben we door deze samenwerking een verschil kunnen maken in het leven van tweehonderd kinderen. Mede dankzij jouw bijdrage kunnen zij een jaar lang sporten en halen we hen even uit de situatie die armoede met zich meebrengt.

Ieder kind moet kunnen sporten
Vorig jaar konden in totaal 4500 kinderen, die opgroeien in armoede, sporten bij een vereniging dankzij het Jeugdsportfonds Rotterdam. Naast dat sport gezond is voor opgroeiende kinderen, heeft een lidmaatschap van een vereniging hen nog veel meer te bieden! Zo ontmoeten ze andere kinderen, maken ze nieuwe vrienden, leren ze samenwerken en omgaan met winst en verlies. Belangrijke vaardigheden die, ook buiten de sport, hun kansen in de maatschappij vergroten. Helaas bereiken we nog niet alle Rotterdamse kinderen die in armoede leven. Daar willen we in aanloop naar de NN Marathon Rotterdam 2017 samen met jouw vereniging verandering in brengen!

De stad letterlijk in beweging
Als het aan ons ligt staan we volgend jaar met zijn allen op de Coolsingel. Hoe gaaf zou het zijn als we met zoveel mogelijk mensen lopen voor het Jeugdsportfonds? Heel de stad in beweging om het fonds nog bekender te maken en geld in te zamelen om zoveel mogelijk kinderen, waarvan de ouders de contributie niet kunnen betalen, te laten sporten!

Reserveer vast je agenda
Op 9 april volgend jaar staat de NN Marathon Rotterdam gepland. Reserveer deze datum vast in de jaarplanning van jouw sportvereniging. We hopen dat jouw club met ons mee gaat lopen om samen zoveel mogelijk kinderen en ouders te bereiken met het verhaal van het Jeugdsportfonds. Geen kind zou stil hoeven te staan!

Al nieuwsgierig
Aankomende weken zullen we je op de hoogte brengen hoe jouw vereniging met ons mee kan doen en krijg je van ons te horen hoe wij jouw club kunnen helpen met bijvoorbeeld het organiseren van een sponsorloop of het onder de aandacht brengen van het fonds bij ouders en verzorgers. Mocht je al eerder meer willen weten dan kun je contact opnemen met Ellen Breedveld via e.breedveld@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 010-4794457. Bereikbaar maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en dinsdag van 08.30 uur tot 12.30 uur.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

Laurens Verbaan

projectcoördinator Schoolsportvereniging