Uitnodiging
Een nieuw CityLab010-jaar staat voor de deur. Een jaar waarin we opnieuw op zoek gaan naar plannen die de stad verder ontwikkelen tot een nóg aantrekkelijkere plek om te wonen, werken of te studeren. Wie weet ontvangt jouw plan dit jaar een financiële bijdrage. Net als vorig jaar is ook in 2017 drie miljoen euro subsidie beschikbaar.

Op 23 februari organiseren CityLab010 en Plint010, onze nieuwe samenwerkingspartner, een bruisend netwerkevent: CityLab010 ‘On tour’. Voor iedereen die al bezig is met zijn plan, een nieuw idee heeft of een bijdrage kan leveren aan een plan. Alle dromers, denkers en doeners van de stad zijn welkom! Hogeschool Inholland is van 19.00 tot 22.00 uur de aankomst– en vertrekhal waar het allemaal gebeurt.

Het bovendek
Het bovendek is het toneel voor ‘het gesprek’. Het CityLab010 team met al haar experts staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Heb je een idee en wil je het toetsen bij de aanwezigen? Dit is je kans en ‘pak dan je podium!’

Het benedendek
Loop op het benedendek naar binnen bij een van de vijf workshops. Maak kennis met, laat je inspireren, toon je creatieve kant of haal studenten binnen voor je plan. Het kan deze avond allemaal.

Workshops
OnderwijsIncubator#010: maak kennis met dit intensieve traject waarin een school of aantal scholen werkt aan een innovatie in het onderwijs. Samen met partners die je daarvoor nodig hebt. Geen subsidie, maar kennis en ondersteuning. Het is maar een idee: laat je idee in deze workshop maar even voor wat het is. Het is maar een idee. We gaan nieuwe ideeën verzinnen!
Meer informatie

Crowdfunding van maatschappelijke initiatieven: altijd meer willen weten over crowdfunding? Dit is je kans! Leer meer over crowdfunding voor lokale initiatieven en breng eventueel je eigen case in.

Pitch je plan: teamleiders van de Hogeschool Inholland en de experts van Rabobank, Ploum Lodder Princen, Mazars, Yes We Care en MAEX Rotterdam zitten klaar om je verhaal aan te horen. Door kritische vragen en opmerkingen trekken ze je plan naar een hoger level waar je veel profijt van hebt (voor deze sessie is het noodzakelijk om je pitch aan te melden via: CityLab010events@rotterdam.nl).

Storytelling op social media: Jij als dromer, denker en/of doener van Rotterdam hebt een briljant idee voor de stad, dat je wilt laten zien! Hoe laat je jou idee nou echt shinen, wat heb je daarvoor nodig en hoe moeilijk kan het zijn?

Tot ziens op 23 februari! Aanmelden kan via CityLab010events@rotterdam.nl.

We gaan niet alleen op 23 februari het gesprek met je aan. Zoek je een plek waar je in contact wil komen met andere plannenmakers of advies nodig hebt van experts?
Meld je aan op de besloten Facebookgroep van CityLab010.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging