Lokale sportaanbieders die nieuw en structureel sport- en beweegaanbod willen opzetten, krijgen binnenkort weer de kans dit te laten financieren via de Sportimpuls. Begin 2016 is het voor de vijfde keer mogelijk een aanvraag in te dienen voor deze subsidieregeling. Naar verwachting kunnen sportaanbieders tussen medio februari en medio april hun plan kenbaar maken. Dat lijkt best nog ver weg, maar begin tijdig en bereid het goed voor!

De regeling zet in op vraaggericht aanbod. Dit betekent dat moet worden gewerkt vanuit de vraag en behoeftes van lokale doelgroepen. Een belangrijk onderdeel van de aanvraag is dan ook dat je de behoefte aan het nieuwe aanbod aantoont. Geïnteresseerde verenigingen doen er goed aan nu al te onderzoeken welke behoeftes er lokaal spelen. Zijn er behoeftes waar je als vereniging op in wilt spelen? Ga dan op zoek naar lokale partijen voor samenwerking.

Coalitie vormen
Zorg ervoor dat je al vóór de openstelling van de regeling in februari de lokale behoeftes kent en een coalitie met lokale partijen hebt gevormd om hierop in te spelen. Ten tijde van de regeling kan je vervolgens van een breed gedragen plan op hoofdlijnen toewerken naar een volledig uitgewerkte subsidieaanvraag. Deze en nog meer tips voor een succesvolle aanvraag lees je hier.

Hier vind je meer informatie over de subsidieregeling.

Geïnteresseerd in het opstellen van een aanvraag? Neem dan ook even contact op met je vaste contactpersoon bij Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie