Rotterdammers met een VGZ Rotterdampakket kunnen sinds 1 januari gebruikmaken van zorg die bijdraagt aan hun gezondheid, zonder dat ze ziek zijn. Zo wordt vanuit het preventiebudget onder andere deelname aan het kennismakingspakket van één van de Rotterdamse Beweegplusactiviteiten vergoed.

1. Wat is het kennismakingspakket Beweegplus?
Beweegplusactiviteiten zijn instapactiviteiten die je op een fijne manier en met veel persoonlijke aandacht kennis laten maken met bewegen bij een vereniging. Samen met VGZ is het kennismakingspakket ontwikkeld. U traint 1 keer per week gedurende 16 weken samen met anderen bij een vereniging. Na deze 16 weken zijn er verschillende mogelijkheden om te blijven bewegen. Voordat je gebruikmaakt van het kennismakingspakket kun je één keer vrijblijvend deelnemen aan de Beweegplusactiviteit. Vanaf week 2 gaat het kennismakingspakket van 16 keer in.

2. Hoe zijn Beweegplusactiviteiten opgebouwd?
Tijdens een Beweegplusactiviteit beweeg je in groepsverband en kun je meedoen op jouw eigen tempo. Je krijgt persoonlijke begeleiding en coaching. Het belangrijkste van Beweegplus is dat je lekker in je vel zit en het vormt het begin van jouw actieve leefstijl. Je kunt hier blijven bewegen en werken aan je gezonde leefstijl. Iedere training bestaat uit:
– 30 minuten ‘warming-up’ met kracht, stabiliteit, flexibiliteit en uithoudingsoefeningen
– 30 minuten bewegen (vaak in spelvorm, plezier staat voorop)
– 30 minuten koffie/thee/praatje.

Bekijk hier de video van Beweegplus bij Sportplusvereniging Atomium ’61.

3. Wie kunnen gebruikmaken van het kennismakingspakket Beweegplus?
Rotterdammers met een VGZ Rotterdampakket die de eerste stap naar bewegen willen zetten. Het preventiebudget van het VGZ Rotterdampakket bedraagt 400 euro en van het VGZ Rotterdampakket Compact 200 euro. Rotterdammers met dit pakket kiezen zelf wat ze met dit preventiebudget willen doen. Eerder was het VGZ Rotterdampakket alleen toegankelijk voor Rotterdamse minima, nu kan iedere Rotterdammer dit pakket kiezen. Bekijk op ‘Mijn VGZ’ de inhoud van jouw persoonlijke pakket.

4. Voor welke leeftijden zijn de Beweegplusactiviteiten?
Er zijn Beweegplusactiviteiten gericht op volwassenen van 19 tot 65 jaar en er zijn speciale activiteiten voor 65-plussers. Rotterdammers die qua leeftijd op de grens van deze groepen zitten kunnen zelf kiezen bij welke activiteit zij zich prettiger voelen.

5. Waar kan ik beginnen met bewegen?
Er zijn op dit moment Beweegplusactiviteiten in zeven gebieden van Rotterdam; namelijk Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Delfshaven, Charlois en Prins Alexander. Klik hier voor locatie en tijden per gebied. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur ons een e-mail via: beweegplus@rotterdamsportsupport.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

6. Waar kan ik me aanmelden?
Klik hier om je aan te melden. Wil je hulp bij het invullen van het formulier of wil je hulp bij het vinden van de activiteit die bij jou past? Stuur een e-mail naar beweegplus@rotterdamsportsupport.nl en we nemen contact met je op!

7. Hoe verloopt de betaling?
De kosten van het kennismakingspakket Beweegplus zijn € 200. Je kunt gebruik maken van jouw preventiebudget. Check vooraf hoeveel ruimte je nog hebt binnen jouw budget Preventie. Rotterdam Sportsupport zorgt voor de financiële afhandeling met de deelnemende sportverenigingen. Jij hoeft dus alleen het aanmeldformulier in te vullen.

8. Kan ik via het budget Preventie ook bij andere sport- en beweegaanbieders aan de slag?
Alleen Beweegplusactiviteiten komen voor vergoeding vanuit het budget Preventie in aanmerking. Rotterdam Sportsupport staat voor de kwaliteit van deze activiteiten; gastvrijheid, aandacht voor motivatie van deelnemers, begeleiding van trainers, variatie in sport- en spelvormen en een gezellig moment na het sporten. Uit ervaring weten we dat dit een belangrijke basis vormt voor duurzaam bewegen.

9. Ik ben een vereniging en wil graag een Beweegplusactiviteit aanbieden. Hoe werkt dit?
Stuur projectleider Roos Slenters een e-mail via r.slenters@rotterdamsportsupport.nl en we nemen contact met je op.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedscoördinator van jouw vereniging. De gebiedscoördinator of expertadviseur lossen samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Mai Elmar

Mai Elmar

Lid Raad van Toezicht