Ook vereniging Zwemmen Rotterdam-Zuid presenteerde zich enthousiast als genomineerde voor de felbegeerde titel Ons Kluppie 2017.

De club ontstond vorig jaar door een fusie tussen Zwem- en Poloclub Charlois en Spartaan Zwemmen. Aan een groeiende groep enthousiaste zwemmers van alle leeftijden biedt de vereniging trainingen wedstrijdzwemmen, diplomazwemmen en wordt er recreatief en in lesverband gesnorkeld. Naast sportiviteit staat ook gezelligheid hoog in het vaandel bij de club. Iets wat de vereniging op het eigen clubhuis verderop in de stad graag wil versterken.

De geldprijs van Ons Kluppie 2017 komt de vereniging dan ook heel goed uit. “Als we winnen, willen we een clubdag organiseren.”, vertelt secretaris van de vereniging Eric Reynart. “Een gezellige verenigingsdag op onze eigen locatie waar we over een clubhuis en een buitenveld beschikken om integratie van de fusie-kaderleden te bevorderen. Maar ook om zwemliefhebbers en hun familie laten zien dat Zwemmen Rotterdam-Zuid een vereniging is waar naast het leszwemmen veel plezier en gezelligheid te vinden is.”

Hoe de club zich presenteerde bekijk je hier.

Foto-album
Foto’s van de sportieve activiteiten en de Ons Kluppie-opnames bij vereniging Zwemmen Rotterdam-Zuid vind je op de Facebook-pagina van Rotterdam Sportsupport.

Online stemmen
De tien verenigingen die strijden om Ons Kluppie 2017 zijn: Schaatsvereniging Rotterdam (schaatsen, inline-skaten), Les Francophiles (jeu de boules), Schaakvereniging IJsselmonde (schaken), Victoria Squash (squash, met speciale aandacht voor de jeugd), Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek (tafeltennis), ASV Indus ’67 (handbal), Zwemmen Rotterdam-Zuid (snorkelen, diploma- en wedstrijdzwemmen), CS010 (wielrennen), VIB Rotterdam (turnen, springen) en Deuce Again (tennis).

Van 11 maart tot en met 14 mei kan er gestemd worden op de website en Facebookpagina van Rotterdam Sportsupport. Het publiek bepaalt deels welke club Ons Kluppie 2017 wordt. Daarnaast maakt ook een deskundige jury haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. De vereniging die wint, krijgt een mooie hoofdprijs van 2.500 euro. ‘Ons Kluppie’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport in samenwerking met RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Salima Bouhtala

Salima Bouhtala

projectcoördinator Schoolsportvereniging