De competitie is gestart! Schaatsvereniging Rotterdam was als eerste aan de beurt om zich uitgebreid te presenteren op RTV Rijnmond als genomineerde ‘Kluppie’. Is de schaatsvereniging de leukste club van Rotterdam? Oordeel zelf.

Schaatsvereniging Rotterdam traint zijn leden het grootste deel van het jaar op een baan in Den Haag. Maar drie maanden per jaar wordt er getraind in eigen stad: op de tijdelijke schaatsbaan aan het Toepad in Rotterdam. De club geeft hier trainingen aan jong en oud, en ziet het aantal leden jaarlijks toenemen. “Van jong tot oud en van tegelzetter tot hoogleraar traint enthousiast mee. De groep wordt per jaar groter”, aldus voorzitter Simon Iong.

Naast trainingen op het ijs kunnen leden ook terecht voor fiets-, kracht- en conditietraining, én in-line skaten. Mocht de club de hoofdprijs winnen dit jaar dan is er een duidelijke bestemming: “We zijn samen met SV Lansingerland en RWC Ahoy bezig met het realiseren van een In-line skatebaan binnen het wielerparcours van RWC Ahoy aan de Doenkade. Daarvoor kunnen we dit geld goed gebruiken. Bijvoorbeeld om in energiezuinige verlichting te steken.” Hoe de club zich presenteerde bekijk en beluister je hier.

Foto-album
Foto’s van de sportieve activiteiten en de Ons Kluppie-opnames bij Schaatsvereniging Rotterdam vind je op de Facebook-pagina van Rotterdam Sportsupport.

Online stemmen
De tien verenigingen die strijden om Ons Kluppie 2017 zijn: Schaatsvereniging Rotterdam (schaatsen, inline-skaten), Les Francophiles (jeu de boules), Schaakvereniging IJsselmonde (schaken), Victoria Squash (squash, met speciale aandacht voor de jeugd), Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek (tafeltennis), ASV Indus ’67 (handbal), Zwemmen Rotterdam-Zuid (snorkelen, diploma- en wedstrijdzwemmen), CS010 (wielrennen), VIB Rotterdam (turnen, springen) en Deuce Again (tennis).

Vanaf 11 maart kan er gestemd worden op de website en Facebookpagina van Rotterdam Sportsupport. Het publiek bepaalt deels welke club Ons Kluppie 2017 wordt. Daarnaast maakt ook een deskundige jury haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. De vereniging die wint, krijgt een mooie hoofdprijs van 2.500 euro. ‘Ons Kluppie’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport in samenwerking met RTV Rijnmond.

Beluister hier het radiofragment van Schaatsvereniging Rotterdam

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fieke de Goede

Fieke de Goede

interim projectleider Rotterdam Sport op Maat