De laatste radio- en videoreportage voor Ons Kluppie 2016 is gemaakt! Is watersportvereniging Aegir de leukste van Rotterdam? Beluister en bekijk hieronder hoe de watersportvereniging zich presenteerde en oordeel zelf!

Watersportvereniging Aegir is gelegen aan de Bergse Voorplas, een van de mooiste plekjes van Rotterdam Hillegersberg. Aegir is in 1926 opgericht en heeft sindsdien een aantal kampioenen voortgebracht. De plas, ongeveer 1,5 kilometer lang en 700 meter breed met wat eilandjes en veel bebossing, blijkt een ideale trainingsplas te zijn, ter voorbereiding op het grote wedstrijdwater. De Bergse Voorplas is berucht om het draaien van de wind en de vaak onverwachte stiltes.

Aegir telt ruim 500 leden. De jeugdopleiding is een van de belangrijkste peilers van de vereniging. Aegir heeft jaarlijks zo´n 65 deelnemers in de Optimistklasse, die allen op de Bergsche Plas hun examens afleggen. Naast de Optimist wordt er voor de oudere jeugd getraind met Lasers en tweemansboten.

Het zeilseizoen begint rond Pasen en zo is er bijna ieder weekend tot aan de zomervakantie wel een activiteit. Zoals het FJ-evenement, Laserclubavonden, 24-uurs race en de combi Rotterdam. Het moderne, gezellige clubhuis (met terras) is riant, de plas en de haven zijn uitgebaggerd en de steigers zijn of worden vernieuwd. Kortom: voor passanten en leden een ideale plek!

Videoreportage Ons Kluppie wv Aegir 

Radioreportage Ons Kluppie wv Aegir 

Online stemmen
De tien verenigingen die strijden om Ons Kluppie 2016 zijn Budo Ryu Rotterdam (judo, jiu jitsu, aikibudo), EBV Baros (basketbal), HSV 1946 (turnen en springen), Rotterdamse Rugby Club (rugby), SGT Alexanderstad (tennis), Atomium ’61 (handbal), Abdel-Kwan Rotterdam (zelfverdediging en taekwondo), TIOG (sloeproeien), VOB (voetbal) en wv Aegir (watersport).

Stemmen is nog mogelijk tot en met 23 mei 2016. Blijf stemmen en jouw kluppie promoten om te zorgen dat deze in de prijzen valt! Dit kan op de website en Facebookpagina van Rotterdam Sportsupport. Het publiek bepaalt deels welke club Ons Kluppie 2016 wordt. Daarnaast maakt ook een deskundige jury haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. De vereniging die wint, krijgt een mooie hoofdprijs van 2.500 euro. ‘Ons Kluppie’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport in samenwerking met RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jans van Meerten

Jans van Meerten

financieel medewerker