Samen met RTV Rijnmond is Rotterdam Sportsupport ook dit jaar weer op zoek naar de allerleukste club van Rotterdam. Tijdens de verkiezing van Ons Kluppie 2017 krijgen tien Rotterdamse sportverenigingen de gelegenheid zichzelf te presenteren en te laten zien waarom zij hét ‘kluppie’ van het jaar zijn.

In aflevering 4 staat handbalvereniging ASV Indus’67 uit Rozenburg centraal. De club werd in 1967 als algemene sportvereniging opgericht en viert dit jaar als handbalvereniging zijn vijftigjarig jubileum. Bij Indus’67 draait het vanaf het begin om sportief trainen en gezelligheid voor jong en oud. Zowel op het veld als daarbuiten wordt veel samen ondernomen. Begonnen als algemene vereniging met diverse sporten is de club uiteindelijk doorgegaan als handbalvereniging. Ton Clarijs was medeoprichter van ASV Indus en was 25 jaar handbaltrainer bij de club. “Dames die ik toen les gaf zijn er nog steeds, en zijn nu zelf trainers. Dat is typisch iets voor onze vereniging.”
Mocht de prijs van Ons Kluppie naar ASV Indus ’67 gaan dan zal een groot deel hiervan een mooie bestemming krijgen voor alle (oud-)leden. “Het jubileum draait om de kenmerkende saamhorigheid binnen de club, met een receptie, een reünie, een groot feest en ook nog een ouder-kind toernooi met leden van vroeger en nu”, aldus voorzitter Rodney Mattijs. Een financiële bijdrage is dan ook van harte welkom. Daarnaast zal een deel geïnvesteerd worden in talentontwikkeling van jongere spelers.
Hoe de club zich presenteerde bekijk en beluister je hier.

Foto-album
Foto’s van de sportieve activiteiten en de Ons Kluppie-opnames bij handbalvereniging ASV Indus’67 vind je op de Facebook-pagina van Rotterdam Sportsupport.

Online stemmen
De tien verenigingen die strijden om Ons Kluppie 2017 zijn: Schaatsvereniging Rotterdam (schaatsen, inline-skaten), Les Francophiles (jeu de boules), Schaakvereniging IJsselmonde (schaken), Victoria Squash (squash, met speciale aandacht voor de jeugd), Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek (tafeltennis), ASV Indus ’67 (handbal), Zwemmen Rotterdam-Zuid (snorkelen, diploma- en wedstrijdzwemmen), CS010 (wielrennen), VIB Rotterdam (turnen, springen) en Deuce Again (tennis).

Vanaf 11 maart kan er gestemd worden op de website en Facebookpagina van Rotterdam Sportsupport. Het publiek bepaalt deels welke club Ons Kluppie 2017 wordt. Daarnaast maakt ook een deskundige jury haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. De vereniging die wint, krijgt een mooie hoofdprijs van 2.500 euro. ‘Ons Kluppie’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport in samenwerking met RTV Rijnmond.

Beluister hier het radiofragment van handbalvereniging Indus ’67.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker