CS010 presenteerde zich afgelopen week als vijfde genomineerde voor de felbegeerde titel Ons Kluppie 2017 op RTV Rijnmond. Is wielrenvereniging CS010 de leukste club van Rotterdam? De keus is aan jou.

CS010 is een fanatieke wielrenvereniging waar elke zaterdag om 9:30 uur een groep enthousiaste wielersporters onder leiding van een zogenoemde trainerT vertrekt voor fanatieke fietstochten. De fietstochten, vertrekkend vanaf de Oude Dijk in Rotterdam, met afwisselende routes en tussentijdse oefeningen en sprintjes zijn erg uitdagend.

Voorzitter Tom Smulders richtte CS010 op na zijn verhuizing van Utrecht naar Rotterdam. In Utrecht fietste Tom bij een wielrenvereniging die niet was gericht op wedstrijdrijders maar ook niet op grote toergroepen die recreatief en op het gemak routes afleggen. De club waar hij met plezier sportte was voor de fanatiekere breedtesporter die onder begeleiding van trainers 1x per week op de fiets stapt en steeds beter en sneller wordt. Omdat er in Rotterdam nog geen dergelijke wielervereniging bestond, startte Tom CS010.

Leden van de vereniging zijn enthousiast: “Een wielrenclub met gestructureerde trainingen, voor kleine groepen en waar veel aandacht voor veiligheid op de fiets is, was er nog niet. De trainerT zorgt er bovendien voor dat ieder lid veel progressie maakt en altijd goed mee kan doen. Deelnemers ondersteunen elkaar en dagen elkaar uit, waarmee de club een groot sociaal karakter heeft.”

En wat gaat CS010 doen, als de titel en de geldprijs naar deze club gaat? “Allereerst de trainers belonen, omdat zij de kwaliteit van CS010 bieden”, zegt Tom Smulders direct. “En daarnaast willen we de leden gaan bedanken, omdat zij helpen van CS010 een mooie vereniging te maken. Tot slot willen we het bedrag deels gebruiken om wielrennen als breedtesport in Rotterdam te stimuleren.”

Hoe de club zich presenteerde bekijk en beluister je hier.

Foto-album

Foto’s van de sportieve activiteiten en de Ons Kluppie-opnames bij wielrenvereniging CS010 vind je op de Facebook-pagina van Rotterdam Sportsupport.

Online stemmen

De tien verenigingen die strijden om Ons Kluppie 2017 zijn: Schaatsvereniging Rotterdam (schaatsen, inline-skaten), Les Francophiles (jeu de boules), Schaakvereniging IJsselmonde (schaken), Victoria Squash (squash, met speciale aandacht voor de jeugd), Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek (tafeltennis), ASV Indus ’67 (handbal), Zwemmen Rotterdam-Zuid (snorkelen, diploma- en wedstrijdzwemmen), CS010 (wielrennen), VIB Rotterdam (turnen, springen) en Deuce Again (tennis).

Van 11 maart tot en met 14 mei kan er gestemd worden op de website en Facebookpagina van Rotterdam Sportsupport. Het publiek bepaalt deels welke club Ons Kluppie 2017 wordt. Daarnaast maakt ook een deskundige jury haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. De vereniging die wint, krijgt een mooie hoofdprijs van 2.500 euro. ‘Ons Kluppie’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport in samenwerking met RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie