Het is alweer tijd voor aflevering negen van Ons Kluppie 2016. In deze aflevering staat de Rotterdamse Rugby Club centraal. Is deze vereniging de leukste van Rotterdam? Beluister en bekijk hieronder hoe de rugbyclub zich presenteerde en oordeel zelf!

De Rotterdamse Rugby Club (RRC) is in september 1940 opgericht en bestond vorig jaar alweer 75 jaar. Dit is een bijzonder moment want niet elke sportvereniging heeft de Tweede Wereldoorlog overleefd. Rugby is daarnaast nog steeds wat onbekend in Nederland omdat het oorspronkelijk een Engelse sport is.  De Rotterdamse Rugby Club is een enthousiaste, gezellige en sportieve sportvereniging die de sport rugby aanbiedt aan jong en oud. RRC ligt gelegen in het sportpark Duivensteyn.

Videoreportage Ons Kluppie Rotterdamse Rugbyclub

Radioreportage Ons Kluppie Rotterdamse Rugbyclub

Online stemmen
De tien verenigingen die strijden om Ons Kluppie 2016 zijn Budo Ryu Rotterdam (judo, jiu jitsu, aikibudo), EBV Baros (basketbal), HSV 1946 (turnen en springen), Rotterdamse Rugby Club (rugby), TV Alexanderstad (tennis), Atomium ’61 (handbal), Abdel-Kwan Rotterdam (zelfverdediging en taekwondo), TIOG (sloeproeien), VOB (voetbal) en wv Aegir (watersport).

Stemmen is nog mogelijk tot en met 23 mei 2016. Blijf stemmen en jouw kluppie promoten om te zorgen dat deze in de prijzen valt! Dit kan op de website en Facebookpagina van Rotterdam Sportsupport. Het publiek bepaalt deels welke club Ons Kluppie 2016 wordt. Daarnaast maakt ook een deskundige jury haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. De vereniging die wint, krijgt een mooie hoofdprijs van 2.500 euro. ‘Ons Kluppie’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport in samenwerking met RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie