Teams uit het amateurvoetbal worden met ingang van dit voetbalseizoen minder snel uit de competitie gehaald als spelers zich hebben misdragen. In plaats daarvan zal de KNVB individuele spelers aanspreken op hun gedrag. Dat blijkt uit een brief die de KNVB naar de clubs heeft verstuurd.

De KNVB wijzigt zijn koers vanwege reacties van verenigingen waarvan teams uit de competitie zijn gezet. Veel clubs vinden de maatregel te zwaar en de KNVB lijkt het daar dus mee eens te zijn.

Collectief bestraft

De bond maakte begin vorig jaar bekend dat er harder zou worden opgetreden tegen geweld op de voetbalvelden. Daarvoor moesten teams collectief bestraft worden.

In de eerste zes maanden van het afgelopen voetbalseizoen haalde de KNVB 37 clubs uit de competitie. Donderdag maakt de KNVB bekend hoeveel teams het afgelopen half jaar zijn gestraft.

Bron: NOS.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Irene Pekaar

Irene Pekaar

contentspecialist / coördinator evenementen