Ieder jaar organiseren verschillende verenigingen een vrienden- & vriendinnendag. Deze dag staat in het teken van vriendschap en samen sporten. De KNVB vindt dit belangrijk en ondersteunt voetbalverenigingen in het organiseren van deze dag!

Vrienden- & vriendinnendag is bedoeld voor jongens en meiden in de pupillen- en/of juniorenleeftijd. Leden van de voetbalvereniging mogen een vriendje, vriendinnetje, klasgenootje, neefje, nichtje of buurtgenootje meenemen naar de vereniging. Op deze dag staat het plezier voorop. Jongens, meiden en hun ouders kunnen op een leuke manier kennismaken met voetbal en met de voetbalvereniging. Dit heeft de organiserende voetbalverenigingen inmiddels al heel wat nieuwe leden en ook nieuwe betrokken ouders opgeleverd.

De vrienden- & vriendinnen dag is een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe jongens en meiden te bereiken en te laten voetballen in verenigingsverband. Om een succes van deze dag te maken is het belangrijk dat de voetbalvereniging het evenement met volle overtuiging aanpakt. Door de vrienden- & vriendinnendag te organiseren biedt de club ook jongens en meiden die al lid zijn een leuke middag vol met voetbalactiviteiten. Zo kunnen zij hun favoriete sport delen met hun vrienden, vriendinnen, klasgenootjes en buurtgenootjes. De KNVB ondersteunt verenigingen in het organiseren van zo’n dag, klik hier voor meer informatie.

Rotterdam Sportsupport biedt ook ondersteuning aan verenigingen d.m.v. combifunctionarissen, lees hier meer over hoe onze combifunctionaris voetbal jouw vereniging kan ondersteunen. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Mark van der Haven

Mark van der Haven

projectcoördinator Schoolsportvereniging