Sport, fun & entertainment! Vertel onder clubleden met een beperking en binnen je netwerk over de Rotterdam Sport op Maat dag op zaterdag 12 september. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen mensen met een beperking – en familieleden, vrienden, begeleiders – vele sporten en bewegingsvormen leren kennen op Sportplaza Zuiderpark. Kom een feestje bouwen met bijvoorbeeld Quintis Ristie, Andrea Hazes – de vrouwelijke lookalike – en de G-based Band!

Biedt jouw vereniging aangepast sporten? Grote kans dat je leden uit deze doelgroep een plezier doet met een bezoek aan de Rotterdam Sport op Maat dag. Op Sportplaza Zuiderpark zorgen ruim honderd deskundige en enthousiaste vrijwilligers van 37 sportverenigingen en -aanbieders ervoor dat activiteiten kunnen worden beoefend in maar liefst 24 sport- en beweegtakken. Het evenement is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Van atletiek tot handbiken
Een kleine greep uit de voorbeelden: handbiken voor mensen met een lichamelijke beperking, zwemmen voor personen met een verstandelijke beperking, dans voor mensen die blind of slechtziend zijn en yoga voor chronisch zieken. Voor mensen met een auditieve beperking is een tolk of persoonlijk begeleider aanwezig tijdens hun activiteiten. Personen met een gedragsstoornis kunnen meedoen aan diverse activiteiten en zo ontdekken wat zij leuk vinden en wat bij hen past.

Informatiemarkt
De bezoekers hebben ook de mogelijkheid zich te laten bijpraten over bijvoorbeeld de kosten van een lidmaatschap en sporthulpmiddelen. Zijn er financieringsmogelijkheden? En wat zijn bijvoorbeeld goede sportbraces en orthopedische hulpmiddelen? Op de informatiemarkt worden dergelijke vragen beantwoord.

Quintis Ristie, Andrea Hazes en G-based Band
Het evenement belooft een prachtig feest te worden. Attendeer daarom niet alleen verenigingsleden zonder beperking op de dag, maar geef er ruchtbaarheid aan binnen je hele netwerk. Iedereen kent wel iemand met een beperking.

Wie kan er niet lachen om Quintis Ristie? De acteur en presentator – onder andere bekend van het tv-programma Raymann is Laat – is deze dag de host. Of ga uit je dak bij optredens van Andrea Hazes en de G-based Band! De leden van laatstgenoemde groep, die allen een beperking hebben, brengen zelfgemaakte nummers en covers ten gehore. Oók leuk: je vindt springkussens op Sportplaza Zuiderpark.

Positieve energie topsporters
Ben je even uitgeswingd? Schiet dan een bekende sporter aan. Barbara van Bergen is bijvoorbeeld van de partij. De speelster van het Nederlands Paralympisch basketbalteam vertelt je graag waarom sport en beweging zo goed is. Onder meer omdat het je een doel en positieve energie geeft. Over topsport gesproken: wist je dat een talentscout van sportkoepel NOC*NSF op zoek gaat naar mogelijke Paralympiërs tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag?

Programma
Hier vind je het volledige programma van zaterdag 12 september. En dit is de poster van de Rotterdam Sport op Maat dag, een mooi middel om het evenement onder de aandacht te brengen.

Ga ook naar de website van Rotterdam Sport op Maat of bezoek de evenementenpagina op Facebook.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Deters

projectleider Beweegcoach
Marcella Deters