Op zaterdag 12 september is op Sportplaza Zuiderpark de feestelijke Rotterdam Sport op Maat dag. Je kunt van 12.00 tot 16.00 uur kennismaken met 24 verschillende sport- en beweegactiviteiten voor mensen met beperking. Naast de sportactiviteiten zijn er dit jaar ook springkussens en kun je kijken naar optredens van de G-based Band en Andrea Hazes, de vrouwelijke look-a-like van André Hazes. Quintis Ristie, bekende Rotterdammer, is de podiumhost. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langskomen!

Iedereen kan sporten. Of je nu jong of oud bent, in een rolstoel zit of een chronische ziekte hebt. Ook voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en mensen met bijvoorbeeld een visuele of auditieve beperking zijn er volop leuke beweegactiviteiten in Rotterdam.

De activiteiten op een rijtje: atletiek, (rolstoel)basketbal, boksen, boogschieten, circus, dans, duiken, golf, handbal, handbiken, hockey, judo, karate, kombifit, honk- en softbal, korfbal, racerunnen, roeien, tafeltennis, (rolstoel)tennis, voetbal, waterbasketbal, yoga en zwemmen. Er is voor ieder wat wils; je hebt de hele middag om alles uit te proberen. Kom kijken of meedoen en nodig je vrienden, familie en buren ook uit!

Er zijn daarnaast ook 13 informatiekraampjes en je kunt er terecht voor individueel sportadvies en informatie over financiële hulp bij het sporten. Ook is er een talentscout van NOC*NSF aanwezig.

Download hier de programmafolder. Deze bevat het programma, een routebeschrijving en informatie over de toegankelijkheid. Je kunt ook de papieren programmafolder opvragen door een e-mail te sturen naar info@rotterdamsportopmaat.nl of bellen naar (010) 242 93 15. Kijk voor het laatste nieuws op www.facebook.com/sportopmaat.

Deze dag wordt georganiseerd door Rotterdam Sport op Maat in samenwerking met Thuis op Straat Zuiderpark, Sportief Capelle en een groot aantal sportaanbieders. En wordt mede mogelijk gemaakt door: Jongerenbijdrageregeling, Stichting Bevordering van Volkskracht, Dirk Kuyt Foundation, Gemeente Rotterdam en Elektrocar.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen