Kom naar de Rotterdam Sport op Maat dag! Mensen met een beperking én ieder ander kunnen vele sporten leren kennen en zich informeren over praktische zaken rondom sporten en bewegen. Op zaterdag 12 september (12.00-16.00 uur) is het fun- en entertainmentgehalte op Sportplaza Zuiderpark nóg hoger dan bij vorige edities. Lach mee met host Quintis Ristie. Of ga uit je dak bij optredens van Andrea Hazes – de vrouwelijke lookalike – en de G-based Band!

Wie is inmiddels niet bekend met de Rotterdam Sport op Maat dag? Vele mensen met een beperking ervaarden al dat deze dag jaarlijks hét evenement is waar je kunt proeven van legio sporten. Talloze familieleden, vrienden, begeleiders en anderen ondervonden eveneens de aangename combinatie van aantrekkelijke sport- en beweegactiviteiten, nuttige informatiestands en veel gezelligheid. Het evenement is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Artiesten en feestvreugde
En natuurlijk is de Rotterdam Sport op Maat dag ook reuzegezellig. Vorig jaar waren er maar liefst 1500 bezoekers. Deze keer komen artiesten de feestvreugde nog verder vergroten. De Rotterdamse acteur en presentator Quintis Ristie – onder andere bekend van het tv-programma Raymann is Laat – is deze dag jouw speciale gastheer. Andrea Hazes en de G-based Band.  zorgen voor nog meer vrolijke noten. De leden van laatstgenoemde groep hebben allen een beperking. Zij brengen zelfgemaakte nummers en covers ten gehore. Oók leuk: je vindt springkussens op Sportplaza Sportpark.

Positieve energie topsporters
Ben je even uit-geswingd? Schiet dan een bekende sporter aan. Barbara van Bergen is bijvoorbeeld van de partij. De speelster van het Nederlands Paralympisch basketbalteam vertelt je graag waarom sport en beweging zo goed is. Onder meer omdat het je een doel en positieve energie geeft. Over topsport gesproken: wist je dat een scout van sportkoepel NOC*NSF op zoek gaat naar mogelijke Paralympiërs tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag?

Programma
Hier vind je het volledige programma van zaterdag 12 september. En dit is de poster van de Rotterdam Sport op Maat dag, een mooi middel om het evenement onder de aandacht te brengen.

Passend aanbod
Rotterdam is een echte sportstad. Mensen met een beperking kunnen er ook vele kanten op. Toch kent nog niet iedereen het brede aanbod van sportmogelijkheden. Bovendien is het niet altijd even gemakkelijk uit te vinden welke activiteiten en club nou het best bij je passen. De Rotterdam Sport op Maat dag helpt hierbij. Hier vind je daar al meer informatie over. En hier lees je over de informatiestands.

Ga ook naar www.rotterdamsportopmaat.nl en bekijk het evenement op Facebook.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden