Maatschappelijk Eredivisie-speler van het jaar Nathan Rutjes presenteert de tv-serie ‘Plus voor de stad’. De Rotterdammer gaat in vijf afleveringen op zoek naar de maatschappelijke meerwaarde van sportverenigingen in Rotterdam.

In aflevering drie bezoekt Nathan Sportplusvereniging Atomium ’61. De handbalclub van Zuid organiseert diverse maatschappelijke activiteiten die van waarde zijn voor hun leden, voor hun maatschappelijke partners, voor hun wijk en voor de stad.

Eén van deze activiteiten is KombiFit. Dit programma is speciaal opgezet voor volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel. De KombiFit-groep doet verschillende sporten en spelen, zoals basketbal, peanutball, voetbal en tafeltennis.

Houdt Nathan zich een beetje staande tussen de enthousiaste Kombifitters? En hoe ervaren deelnemers en de betrokken Accent Avondschool de sportieve activiteiten? Je bekijkt het in de video hieronder!

De serie ‘Plus voor de stad’ is geproduceerd in het kader van het vijfjarig bestaan van het Sportplusprogramma, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en waaraan inmiddels 22 Rotterdamse clubs meedoen. De vijfdelige tv-serie is te zien op het tv-kanaal en de social media-accounts van OPEN Rotterdam, de jonge Rotterdamse publieke omroep die sinds 2014 uitzendt op tv en via online kanalen als website, app en social media.

Bekijk ook:

Nathan Rutjes fit met senioren bij LTC Plaswijck

Racerunner Nathan Rutjes op bezoek bij Rotterdam Atletiek

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Frank Vermeulen

Frank Vermeulen

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat