De Koningsspelen zijn begonnen! Meer dan 1,5 miljoen kinderen in het hele land vieren dé Koningssportdag van het jaar, precies op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Na het Koningsontbijt mogen alle groepen zich uitleven tijdens de opgezette sportieve activiteiten. Meer dan ooit worden lokale initiatieven opgestart om basisschoolkinderen de mogelijkheid te geven actief deel te nemen aan diverse sporten. Ook vv Meeuwenplaat draagt graag haar steentje bij!

We stellen Stefan Kattenberg (locatiemanager Heersdijk OBS ’t Prisma) en Niek Prins (Technisch Jeugd Coördinator vv Meeuwenplaat), een aantal vragen over de samenwerking van de club met de school.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met vv Meeuwenplaat om de Koningsspelen vorm te kunnen geven?

Stefan: Ik speel zelf voetbal bij de vereniging en ben locatiemanager van de locatie Heersdijk. We willen alle 500 leerlingen laten sporten, dus waren we op zoek naar een groot terrein. De groepen kunnen we bij VV Meeuwenplaat prima verdelen over de twee kunstgrasvelden.

Wat doen jullie deze dag precies?

Stefan & Niek: Uiteraard voetbal, maar ook de Kermisspelen, Survivalspelen, hockey, handbal en in samenwerking met Daniël de Hoed ook een stukje Roparun. Noem maar op!

Waarom vindt de club het leuk/belangrijk om een bijdrage te leveren aan de Koningsspelen?

Niek: Het is sowieso leuk om kinderen te laten sporten en daarnaast is het voor ons belangrijk om overdag het terrein beschikbaar te stellen.

Stefan: Je hoopt natuurlijk dat onze kinderen een hele leuke dag te beleven, tegelijkertijd kan het voor vv Meeuwenplaat ook een promotionele actie zijn om nieuwe leden te werven. Daarom weten de ouders ook dat de Koningsspelen op het terrein van Meeuwenplaat plaatsvinden. We vragen ze, bij wijze van spreken, om lekker een kopje koffie te drinken. Het heeft voordelen voor alle partijen.

Wat hoopt de vereniging dat het hen oplevert?

Aan het einde van de dag, rond 14:00 uur, hopen we een topdag te hebben gehad. Dat kinderen heel enthousiast reageren en we van de voetbalvereniging horen dat zij volgend jaar weer van harte meedoen. Wie weet komen er voor hen zelfs nieuwe leden bij.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jolanda de Vries

Jolanda de Vries

Communicatieadviseur