ZKH de Prins van Oranje opent ‘zijn’ roeibaan op vrijdag 26 april 2013 in de Eendragtspolder. In twee jaar tijd is de Eendragtspolder getransformeerd tot een uniek gebied met ruimte voor recreatie en natuur, een waterberging én een roeibaan. Om 14.00 uur start de officiële opening in de hoofdaccommodatie van de Willem-Alexander Baan. Een dag later, 27 april, is de feestelijke opening voor het publiek. Het wordt een open dag boordevol activiteiten voor iedereen.

In december 2010 ging de schop de grond in, anderhalf jaar later werd de roeibaan met hoofdaccommodatie opgeleverd. En nu, ruim twee jaar na de eerste schop, vindt de feestelijke opening plaats tijdens een besloten bijeenkomst in het bijzijn van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje. De opening wordt voor ZKH de Prins van Oranje zijn laatste openbare optreden als kroonprins.

Top- en breedtesport

De Willem-Alexander Baan is klaar voor talenten, recreatieve sporters, toproeiers en regionale en (inter)nationale wedstrijden, zoals het WK Roeien in 2016. Verantwoordelijk wethouder Laan van de gemeente Rotterdam: “De Willem-Alexander Baan is een aanwinst voor Rotterdam Sportstad. Topsporters, toeschouwers én amateurs gaan hier mooie momenten beleven. Deze roeibaan is voor iederéén die iets met de roeisport heeft en dat maakt mij als wethouder enorm trots.”

Internationale roeibaan

De roeibaan is in samenwerking met de internationale roeibond (FISA) zodanig ontworpen dat voldaan is aan de hoogste eisen voor het internationale roeien. De roeibaan is in totaal 2,2 kilometer lang en 162 meter breed en voorzien van meethutten, een albanosysteem, vlotten en een start- en een finishtoren. Voor warming up en cooling down is een speciale omroeibaan aangelegd. Door haar ligging is de roeibaan met faciliteiten niet alleen geschikt voor de roeisport, maar ook voor allerlei andere sporten, zoals kanoën, fietsen, lopen, triathlon en skeeleren.

Programma 27 april

Tijdens de feestelijke opening op zaterdag 27 april is iedereen welkom. Bezoekers kunnen tussen 10 en 18 uur kennis maken met de verschillende functies van het gebied. Op het programma staan onder andere een droge voetenroute, roei- en drakenbootclinics, een skateshow, waterproefjes en waterballen, een demo SUP-boarden en kanovaren. Deelname aan de activiteiten is gratis. Meer informatie op eendragtspolder.nl.

Gebiedsontwikkeling Eendragtspolder

De Eendragtspolder ligt tussen de Rotterdamse wijk Nesselande, het dorp Zevenhuizen, de Rotte en de Rottemeren. Ruim 300 hectare van de polder is heringericht. Vijf gebiedspartners, de provincie Zuid-Holland, het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de gemeenten Zuidplas en Rotterdam en het recreatieschap Rottemeren hebben afgelopen jaren intensief samengewerkt aan de transformatie van de polder.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen