De voormalige topsporters Leontien van Moorsel en Deborah Gravenstijn nodigen iedereen uit op zaterdag 28 september in Rotterdam kennis te maken met sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking. Ruim twintig komen er aan bod tijdens de feestelijke Rotterdam Sport op Maat dag. Je bent tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom op Sportplaza Zuiderpark. Bezoekers kunnen zich ook laten bijpraten op het Informatieplein.

Een van de aantrekkelijke eigenschappen van Rotterdam is dat iedereen de gelegenheid heeft te bewegen of te sporten. Mensen met een beperking net zo goed. Helaas weten zij of hun naasten soms niet wat er allemaal mogelijk is. De Rotterdam Sport op Maat dag brengt daar verandering in. Vele sportverenigingen en organisaties geven dan een kijkje in de keuken en bieden de gelegenheid mee te doen. Hier vind je meer informatie over de activiteiten die goed passen bij specifieke doelgroepen.

Bezoekers kunnen ook bij informatiekraampjes hun licht opsteken over sporten met een beperking. Hier staat meer informatie.

Ex-wielrenster Leontien van Moorsel en voormalig judoka Deborah Gravenstijn, goed voor respectievelijk zes en twee Olympische medailles, zijn ook van de partij op Sportplaza Zuiderpark. Zij zullen onder meer meedoen aan judo en handbiken.

Gravenstijn: ‘Sport is in Rotterdam voor iedereen toegankelijk. Tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag laten we zien hoeveel mogelijkheden er zijn om een sport te beoefenen.’

Van Moorsel: ‘Ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen met een beperking ook kunnen sporten. Sport is voor iedereen belangrijk, want het geeft je een doel en positieve energie. De Rotterdam Sport op Maat dag wordt geweldig. Ik hoop dat het voor iedereen – mensen met én zonder beperking – een motivatie kan zijn om ook te gaan sporten als ze zien hoeveel plezier het geeft.’

Meer informatie: www.rotterdamsportopmaat.nl en www.facebook.com/sportopmaat,

De dag wordt georganiseerd door Rotterdam Sport op Maat in samenwerking met Thuis op Straat Zuiderpark, Sportplaza Zuiderpark, Dirk Kuyt Foundation, Hart van Zuid, Jongerenbijdrageregeling, Citysteward Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en een groot aantal sportverenigingen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus