Tijdens de Lintjesregen 2024 kregen 49 Rotterdammers een koninklijke onderscheiding. In totaal werden 24 mannen en 25 vrouwen onderscheiden. Op de website van de gemeente Rotterdam staan de gedecoreerden, met hun verdiensten, op alfabetische volgorde.

Burgemeester Aboutaleb: “De Lintjesregen is een van de mooiste dagen van het jaar. Het is fijn om mensen die zo menslievend zijn en gul met hun tijd en toewijding, in het zonnetje te zetten.”

Uitgelicht: Sportvrijwilligers

 • Patricia de Looff (1964) is de bestuursvoorzitter van voetbalvereniging RVV Blijdorp. Onder haar leiding kwam er een nieuw clubhuis, met nieuwe kleedkamers en velden. Ook initieerde zij ontwikkelprogramma’s voor jonge spelers en stimuleerde zij het meisjesvoetbal.
 • Meneer A. van den Berge (1958) is sinds 1979 actief voor Rotterdam Atletiek. Zo is hij onder meer wedstrijdfotograaf en clubarchivaris. Voor Tandemclub Rotterdam maakt hij fietstochten met mensen met een visuele beperking.
 • Mevrouw E.H.J. Visser-Hoegee (1941) heeft als gymnastiek-juf, trainer en hoofdleider Turnen en Springen van de Hoekse Sportvereniging 1946 veel kinderen leren turnen. Daarnaast is zij nationaal jurylid voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.
 • Mevrouw drs. J.K. Vogelzang (1968) is al 30 jaar actief bij Schaatsvereniging Rotterdam. Ze traint en coacht, organiseert clinics, schoolsportdagen en initieert jeugd- en trainingskampen. Zij was ook betrokken bij de realisatie van de Skeelerpiste.
 • Mevrouw M.A. Dirks-de Bruijne (1964) zet zich op veel manieren in voor mens en maatschappij. Zo is zij actief voor cultureel podium Sinfonia Rotterdam, Golfclub Kralingen en basisschool De Vier Leeuwen.
 • Mevrouw K. van der Sluis-van Til (1947) is zeer actief voor Voetbalvereniging Rozenburg. Ze draaide bardiensten, trainde pupillen- en juniorenelftallen en houdt de ledenadministratie bij. Daarnaast helpt zij bij wedstrijden en is lid van de sponsorcommissie.
 • Meneer J.A. de Groot (1956) is actief bij voetbalvereniging Rozenburg. Hij was onder meer trainer van de junioren en voorzitter van de sponsorcommissie. In die rol stak hij veel aandacht en energie in het sponsoren- en donateursnetwerk.
 • Meneer H.A. van Luijpen (1952) is medeoprichter en coördinator van Buurvrienden Overschie. Ook is hij sinds 1975 speler, coach en organisator voor voetbalvereniging Het Witte Dorp. Ook kon de vereniging dankzij zijn inzet een doorstart maken.
 • Rita van Driel maakt zich al jarenlang onsterfelijk door haar onaflatende inzet voor sporten voor mensen met een beperking. Vanuit haar rol als projectleider gehandicaptensport bij NOC*NSF en later als lid van het IPC (Internationaal Paralypisch Comite) heeft zij een enorme bijdrage geleverd aan de inclusie van mensen met een beperking binnen de sport. Momenteel werkt Rita als zelfstandige en wordt ze onder andere door de gemeente Rotterdam ingehuurd op dit domein.

Verrrassing

De Lintjesregen is een publieke waardering van de inzet van mensen voor de samenleving. Mensen die jaren hard hebben gewerkt voor anderen, vaak naast een vaste baan en op vrijwillige basis. In totaal ontvangen dit jaar 49 Rotterdammers een Koninklijke onderscheiding.

Meer weten?

 • Vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen
 • Rotterdammers blijvend in beweging
 • Impact op mensen én de stad
 • Adviseren en pionieren vanuit het belang en de kracht van sport en verenigen

Zó brengen we Rotterdammers met sport en verenigen blijvend in beweging en maken we impact op mensen én de stad. Lees hier meer over wat wij doen.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke