Een feestelijke lintjesregen op het Rotterdamse stadhuis vanmorgen. Ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander mocht burgemeester Ahmed Aboutaleb de koninklijke onderscheidingen uitreiken aan 57 blij verraste aanwezigen. Onder hen een groot aantal gedecoreerden die zich al jarenlang inzetten voor sportverenigingen in de regio. In november vorig jaar deed de burgemeester een oproep aan verenigingen tot het voordragen van kandidaten en hieraan werd duidelijk gehoor gegeven. Maar liefst 14 lintjes werden opgespeld bij verenigingsleden.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd uitgereikt aan de heer Van Bemmel van de ’s-Gravenzandse reddingbrigade, de heer Post en de dames Van Kessel-Bakvis en Trigt-Wessels van Zwem- en Poloclub Rotterdam, de heer Boender van voetbalvereniging IJVV De Zwervers, de heer De Mol van sportvereniging Hermes, mevrouw Mulder-Boelhouwer van bridgevereniging de Woensdagochtendclub, de heren Teijn en Janssen van voetbalvereniging Neptunus Schiebroek en de heren Kloos en Witvliet van atletiekvereniging PAC Rotterdam. De inmiddels 96-jarige heer Witvliet is sinds 1944 actief lid van PAC en was dit jaar de oudste aanwezige die een lintje kreeg opgespeld.

Mevrouw van de Merwe, medeoprichter Arrows’81 rolstoelbasketbal en als bestuurslid actief in verschillende takken van gehandicaptensport en de heer Suvaal, pleitbezorger integratie mindervaliden in atletiek en begeleider van mindervalide sporters, mogen zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

De heer Streefkerk, actief voor diverse tennisverenigingen en Golfclub Kralingen en reserve officier voor Defensie ontving de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden.

Naast lintjes aan gedecoreerden van sportverenigingen reikte de burgemeester onderscheidingen uit aan mensen die zich inzetten voor diverse andere geledingen van de samenleving. Ondernemers, vrijwilligers en medewerkers werkzaam voor onder meer wijkontwikkeling, vluchtelingenhulp, cultuur, MKB, Leger de Heils, ouderenzorg, het Rode Kruis, de vrijwillige brandweer en de Surinaamse en Chinese gemeenschap mogen zich nu Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

De hoogste onderscheiding, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, ging naar de heer Van den Hoven die morele en ethische vraagstukken rond technologische ontwikkelingen bewaakt.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander