Ruim 200 Rotterdamse kinderen die door armoede niet konden meedoen, kunnen een jaar lang sporten bij een sportvereniging. Dit is de opbrengst van diverse acties voor het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam dit jaar: het Jeugdsportfonds Rotterdam.

Mario Kadiks (Like2Run) en Fleur Hudig (NN) overhandigden zondagmiddag een cheque van 48.654 euro aan Jacques van Steen, bestuurslid van het Jeugdsportfonds Rotterdam. ‘Met deze fantastische bijdrage zorgen de lopers en NN ervoor dat kinderen die voorheen langs de zijlijn stonden, mee kunnen doen. Dat is van grote waarde voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. We zijn de marathonlopers en NN zeer dankbaar’, aldus Jacques van Steen.

Het Jeugdsportfonds Rotterdam, voor het tweede jaar op rij het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam, vergoedt de contributie van de sportvereniging wanneer ouders dit niet kunnen betalen. Deze vergoeding maakt het fonds rechtstreeks over naar de sportvereniging waar het kind wil sporten en bedraagt maximaal 225 euro per kind per jaar. Rondom de marathon werd op verschillende manieren geld opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Zo konden lopers bij inschrijving en op de expo doneren voor het goede doel, een betaalde sms versturen of een online actiepagina aanmaken. Dankzij de lopers van de NN Marathon Rotterdam en de inzet van NN Future Matters is het bedrag van 48.654 euro bijeengebracht.

De doelstelling van het Jeugdsportfonds “alle kinderen moeten kunnen sporten” sluit aan bij NN’s maatschappelijke programma ‘Future Matters’. Dit programma richt zich op het verbeteren van financieel welzijn van mensen, zoals jongeren zelfredzamer maken en gezinnen helpen die het financieel moeilijk hebben.

‘Er is door de lopers van de NN Marathon Rotterdam 2017 weer een prachtig bedrag opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Met dit geld kunnen we voor het tweede jaar op rij ruim 200 kinderen in Rotterdam laten sporten, iets wat helaas niet voor ieder kind financieel mogelijk is’, aldus Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship van NN.

Ambassadeur
Anicka van Emden, Rotterdamse ex-topjudoka en ambassadeur van het Jeugdsportfonds: ‘Ik ben trots op alle lopers die zich tijdens de NN Marathon Rotterdam hebben ingezet voor het Jeugdsportfonds. Mede dankzij hen kunnen nog meer Rotterdamse kinderen sporten bij een vereniging. Ik wil hen dan ook, namens alle ouders en kinderen, heel hartelijk danken!’.

Meer over het jeugdsportfonds klik hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.