Tennisvereniging LTC Plaswijck ‘62 wil meer voor Hillegersberg-Schiebroek en haar inwoners betekenen. Met projecten als SeniorFit, Playground Donkersingel, Scoren met Energie en de Gezonde Sportkantine maakt de nieuwste Sportplusvereniging een goede start. Op zondag 7 september ontving de vereniging het Sportpluspredicaat voor haar maatschappelijke activiteiten. Sanne Scholten van Rotterdam Sportsupport overhandigde tijdens de finaledag van de clubkampioenschappen symbolisch het officiële Sportplusbord.

Het Sportplusprogramma komt voort uit het gemeentelijke Uitvoeringsprogramma Sport. Met dit programma vertalen de Sportplusverenigingen hun ‘plus’ in de vorm van inzet op maatschappelijke terreinen als onderwijs, gezondheid, veiligheid, werk/re-integratie en participatie. LTC Plaswijck onderstreept deze ambitie om als vereniging niet alleen open te staan voor de behoeftes, wensen en ideeën van de eigen leden, maar de club ook letterlijk en figuurlijk open te stellen voor de buurt, de wijk en de samenleving waar zij deel van uitmaakt.

Enkele projecten waarmee LTC Plaswijck actief is, zijn het stimuleren van bewegen onder ouderen (SeniorFit), kansarme jeugd in aanraking brengen met sport (Playground Donkersingel) en het voeren van een duurzaam energiebeleid (Scoren met Energie). Tijdens de Sportplusaftrap presenteerde de vereniging bovendien het nieuwste initiatief: het Gezonde Clubhuis (lekker en gezond eten en drinken op de club).

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

contentspecialist
Lennert van Driel