Kinderen uit gezinnen met een krappe portemonnee kunnen via het Jeugdsportfonds Rotterdam tóch lid zijn van een sportvereniging. Word jij intermediair?

Als zich nóg meer intermediairs aandienen die aanvragen doen bij het Jeugdsportfonds Rotterdam wordt uiteindelijk voor nóg meer jongens en meisjes de verenigingscontributie vergoed. Intermediairs zijn professioneel verbonden met ouders en/of kind, maar niet met de vereniging. Voorbeelden: een leerkracht, gymleerkracht of iemand die actief is bij schoolmaatschappelijk werk, een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), VraagWijzer of Meedoen in Rotterdam. Klik hier om je aan te melden als intermediair.

Prachtig
Dit jaar hebben al 2954 kinderen de weg naar een sportvereniging gevonden dankzij het Jeugdsportfonds Rotterdam. Dat prachtige getal zou ondenkbaar zijn zonder de inzet van de intermediairs. Hoe meer intermediairs, hoe meer kinderen die sporten via het Jeugdsportfonds. Ook intermediair worden? Hier meld je je aan en hier vind je meer informatie over de spelregels.

Wat doet een intermediair?
• Controleren van de inkomensgegevens van de ouders en de legitimatie van het kind.
• Voor hetzelfde kind jaarlijks een aanvraag indienen. Dit is het hele jaar door mogelijk.
• Weten dat het aangevraagde bedrag gelijk is aan de contributie van de vereniging, met een maximum van 225 euro.
• Het kind motiveren te blijven sporten.
• Weten dat het Jeugdsportfonds Rotterdam geen sportkleding en/of sportattributen vergoedt. Zwemles wordt evenmin bekostigd. Er kunnen wel tijdelijk zwemlessen worden aangevraagd via Superspetters in Sportcentrum West in Rotterdam.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie