Het Jeugdsportfonds Rotterdam is dit jaar het goede doel van de NN Marathon Rotterdam op 10 april. Dit fonds vergoedt de contributie van de sportvereniging wanneer ouders dit niet kunnen. Lopers van de NN Marathon Rotterdam doneerden bij inschrijving al ruim 20.000 euro.

Rondom de marathon wordt op verschillende manieren geld opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Zo deden vele lopers bij hun inschrijving al een donatie. Ook kunnen lopers individueel of als team een online actiepagina aanmaken waarmee ze vrienden, familie en bedrijven vragen een bijdrage te leveren aan het goede doel. Rotterdammers die de marathon niet lopen kunnen ook een actiepagina aanmaken en geld ophalen door een andere tegenprestatie te leveren.

De Rotterdamse Miranda, ambassadeur van de Jeugdsportfonds-campagne rondom de marathon, kent het belang van het fonds als geen ander. Zij maakte in het belang van haar kinderen een periode dankbaar gebruik van het fonds. In 2009 ging het bedrijf van Miranda en haar man failliet. Miranda vertelt over de periode die volgde: ‘Dan stort je wereld in en heb je ineens helemaal niks. We moesten ons huis uit. Een heftige verandering, helemaal voor onze drie kinderen. Het belangrijkste dat je dan moet doen is zorgen dat het leven van de kinderen hetzelfde blijft.’

‘Dat kan niet altijd, want de contributie van een sportvereniging kost geld. Contributie van twee kinderen is bij elkaar ongeveer 350 euro. Op een gegeven moment ging dat niet meer,’ vervolgt Miranda. ‘Het gevoel van arm zijn is voor een volwassene al heel lastig, maar voor een kind is dat één van de ergste dingen die je kunt ervaren.’ Door gebruik te maken van het Jeugdsportfonds Rotterdam konden haar kinderen toch blijven sporten. ‘Het is goud waard dat je kind kan sporten, lachen, plezier maken’, aldus Miranda. Ze bedankt alle donateurs met de volgende woorden: ‘Dankjewel dat je een kind laat sporten, laat bewegen maar ook onderdeel laat zijn van de maatschappij. Dat kinderen kunnen doen wat ze graag willen doen’. Doneren kan nog steeds via www.elkestap.nl.

Bekijk de video:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra van Zevenhuijzen

Sandra van Zevenhuijzen

teamcoördinator P&O en Financiën