Jongeren op het rechte pad houden door ze te laten boksen: dat doet voormalig bondscoach Ton Dunk met zijn mattietrainingen in Rotterdam. Een jongen van een jaar of 15 wacht voor de deur bij de Rotterdamse Boksvereniging Van ’t Hof tot het tijd is om naar binnen te gaan. Robert van der Hart en de jongen zien elkaar, lopen op elkaar af, geven elkaar een hand en Van der Hart vraagt hem hoe het met hem gaat. Deze oprechte belangstelling is een belangrijk aspect als je met kwetsbare jongeren werkt, zo blijkt later uit ons interview met Van der Hart over zijn werkzaamheden als projectcoördinator bij Rotterdam Sportsupport en de betekenis die boksen in zijn leven heeft.

Enkele weken later zijn we weer terug op de Slachthuiskade in Rotterdam. Nu om Ton Dunk, trainer en eigenaar van Van ’t Hof, te interviewen over hun succes bij kwetsbare jongeren in Rotterdam. “Jongeren die bij ons trainden kwamen later als volwassene bij ons terug en vertelden wat boksen ze heeft gebracht in hun ontwikkeling”, vertelt hij.

Klik hier om de rest van het verhaal te lezen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carmen Barranco

Carmen Barranco

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach