Om meer Rotterdammers in beweging te krijgen, gaan MEE Rotterdam en Avant Sanare samenwerken binnen het bestaande programma Bewegen naar Beter. In het project Beweegmaatjes zetten vrijwilligers zich in om anderen te activeren en te motiveren naar een actiever bestaan. Rotterdam Sportsupport, dat Bewegen naar Beter coördineert, juicht het initiatief van harte toe en ziet dit als een kans om het bereik van het project te vergroten.

Gecombineerde aanpak
Avant Sanare en MEE gaan in 2018 verkennen hoe ze de succesvolle Beweegmaatjes van Avant Sanare kunnen inzetten binnen het goedlopende programma Bewegen naar Beter. Bewegen naar Beter is een bestaand programma van MEE, IZER, FysioHolland, Rotterdam Sportsupport, de Hogeschool Rotterdam en Zorg1. De samenwerking tussen Avant Sanare en MEE binnen dit programma moet ertoe bijdragen dat nog meer Rotterdammers met een chronische aandoening gaan of blijven sporten of bewegen. Wijkteams, welzijnsorganisaties en zorginstellingen melden mensen met een beweegvraag vanwege fysieke klachten, psychische klachten of een beperking.

Bewegen naar Beter
Bewegen naar Beter is gericht op de ondersteuning van mensen met een chronische aandoening, zoals diabetes of hart- en vaatziekten. Binnen dit programma hebben huisartsen en praktijkondersteuners een centrale rol. Zij beslissen of iemand in aanmerking komt voor deelname. Deelnemers krijgen een doorverwijzing naar geschikt sportaanbod of krijgen hulp van een fysiotherapeuten en/of van een sportconsulent van MEE. In 2018 kunnen deelnemers ook naar een Beweegmaatje van Avant Sanare.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen