Ben je op zoek naar nieuwe leden voor je sportclub, vereniging of groep of wil je je club onder de aandacht brengen van nog meer Rotterdammers? Dan is september de maand waarin dat kan! Rotterdam staat van 9 t/m 17 september een week lang in het teken van sport en bewegen tijdens de Nationale Sportweek. Sterker nog, NOC*NSF heeft Rotterdam uitgekozen als gaststad van deze sportweek. Naast grote evenementen als het WK Triathlon zijn er volop activiteiten in de stad. Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport, gemeente Rotterdam zien dit als een unieke kans. We werken samen om te laten zien hoe leuk sporten en bewegen is en hoeveel mogelijkheden Rotterdam hiervoor heeft.

Voor verenigingen en sportaanbieders is het een unieke kans om je club lokaal te promoten en nieuwe leden te werven. Hiervoor kun je denken aan:

  • Proeflessen of trainingen; algemeen of voor speciale doelgroepen (50+, peuters)
  • Organiseer een clinic met een paar toppers van je vereniging
  • Stel materiaal beschikbaar zoals ballen, rackets, bats

De Nationale Sportweek valt samen met de grote AH Sportactie waaraan je met jouw vereniging of club kunt meedoen. Klanten van AH kunnen 3 weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen zij tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij deelnemende sportclubs naar keuze. Zo kun je Rotterdammers kennis laten maken met jouw sport en de vereniging, waarna ze hopelijk zo enthousiast zijn dat ze lid willen worden van je vereniging. Klik hier voor een infographic van de resultaten van de AH Sportactie in 2016.

Voor zowel de Nationale Sportweek als de AH Sportactie kun je je aanmelden via één website.

Hoe doe ik als sportclub mee?

  1. Meld zo snel mogelijk je sportclub aan op www.clubprofiel.nl. Je clubprofiel wordt daardoor zichtbaar op www.sport.nl. Vanaf september is je clubprofiel op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Houd bij aanmelding het KvK-nummer van je sportclub bij de hand.
  2. Vanaf nu kun je via je clubprofiel je sportactiviteiten aanmelden voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek, doe dit bij voorkeur vóór de zomervakantie. Het kan daarbij gaan om speciale kennismakingsactiviteiten of reguliere trainingen die je openstelt voor niet-leden. Vanaf begin september zijn je activiteiten ook op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Wij zorgen dat deze, naast het landelijke platform van NOC*NSF, ook lokaal goed te vinden zijn via de website www.rotterdamsport.nl.

Wil je meer weten wat Rotterdam doet tijdens de Nationale Sportweek neem dan contact op met jouw gebiedscoördinator. Weet je niet wie jouw gebiedscoördinator is? Mail dan naar info@rotterdamsportsupport.nl.

De Nationale Sportweek in Rotterdam is een samenwerking van NOC*NSF, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en lokale sport- en beweegaanbieders.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander