Dirk had al drie jaar een abonnement bij Fit For Free. Dirk: “De wil om meer te gaan bewegen was er zeker wel. Alleen was de drempel vrij hoog, ik wist niet goed welke sport geschikt zou zijn voor mij. Daarnaast was de sportschool ook nog best ver weg en ging ik er dus vrijwel nooit heen.”

Sporten onder begeleiding
“Naast mijn diabetes kreeg ik jaren geleden ook last van jicht. Op een gegeven moment had ik hier zoveel last van dat de knop begin deze zomer om is gegaan en ik besloot zowel mijn voedings- als beweegpatroon flink aan te passen. Via de huisarts en sportconsulent Niels Visser van MEE Rotterdam ben ik met het project Bewegen naar Beter in aanraking gekomen. Samen met fysiotherapeut Tessa Verstelle van FysioHolland Rotterdam stelde ik realistische doelen op die ik graag wilde bereiken. Daarna heb ik gedurende zes weken onder begeleiding van Tessa twee keer per week gesport om op een verantwoorde manier kracht en conditie op te bouwen. Het was een gezellige, leuke, kleine groep, waar ik veel heb geleerd over sporten en bewegen. Ik had het er altijd naar mijn zin. En wanneer het lekker weer was gingen we vaak buiten aan de slag.”

Zelfstandig sporten
Na zes weken sporten onder begeleiding merkte Dirk al zodanig verschil dat hij zich zeker genoeg voelde om zelfstandig te gaan sporten. Inmiddels heeft hij de smaak goed te pakken. Hij is lid geworden bij een sportschool van een oude vriend, dichterbij huis. “Op een dag heb ik de stoute schoenen aangetrokken, ben naar binnen gestapt en heb me aangemeld. Ik ga nu drie of vier keer per week anderhalf tot twee uur sporten.”

Resultaat: fitter, afgevallen én minder medicatie
“Laatst was ik weer bij de diëtiste en het ziet er nu allemaal prima uit. Mijn suiker is gezakt, en ik ben mijn medicijnen aan het afbouwen. Ik ben toch al een paar kilo kwijt en ik zit beter in mijn vel. Ik voel me veel fitter dan voorheen en pak tegenwoordig gewoon de trap in plaats van de lift op mijn werk!”

Meer weten over Bewegen naar Beter?
Neem gerust contact op met Martijn Blok, projectleider van Bewegen naar Beter, via m.blok@rotterdamsportsupport.nl of 010-2429315.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën