Vrouwen met verschillende culturele achtergronden die samen plezier beleven en aan hun gezondheid werken. De doelgroep van de Schoolsportvereniging bestaat niet louter uit kinderen. Zo verzorgt Rabiha El Abboudi zumba-lessen voor moeders bij SSV Pendrecht en SSV Afrikaanderwijk. ‘Je ziet de deelnemers stralend naar huis gaan’, zegt ze.

‘Ik weet uit eigen ervaring hoe sport eraan kan bijdragen dat je overgewicht kwijtraakt en je ook geestelijk beter gaat voelen. Dat wil ik dan ook graag meegeven aan andere vrouwen.’ Aan het woord is Rabiha El Abboudi. Onder de vlag van Fit Fiesta, waarvan ze eigenaar is, geeft de sportinstructrice lessen aan vrouwen. Dat doet zij vanuit een sterke maatschappelijke verbondenheid. Ooit begon zij omdat ze de integratie en het sociale leven van allochtone vrouwen positief wilde beïnvloeden. Sinds een jaar doet ze dat ook voor moeders van leerlingen van Over de Slinge. Die school is aangesloten bij SSV Pendrecht. ‘Er is wekelijks een vaste groep van vijftien vrouwen, maar soms doen er wel dertig mee’, zegt ze. ‘We hebben bijvoorbeeld Nederlandse, Surinaamse. Turkse, Marokkaanse, Kaapverdische en Portugese deelnemers.

Door samen te dansen en plezier te hebben, ontstaat er meer begrip en respect voor elkaars achtergronden. Ook raken ze enthousiaster voor de sport van hun kinderen en dat creëert weer meer ouderbetrokkenheid. Verder is het gezondheidsaspect natuurlijk erg belangrijk. Beweging helpt tegen obesitas en depressie. Ik zeg dan ook altijd dat iedereen zwetend naar huis moet gaan. Ik deel verder lijsten uit met tips voor gezonde voeding.’

El Abboudi geeft sinds kort ook les op RK De Globetrotter, aangesloten bij SSV Afrikaanderwijk. ‘Ik ben hier begonnen met een kleine groep, maar inmiddels doen ook alweer vijftien vrouwen mee.’

Dit bericht komt uit de Nieuwsbrief van de Schoolsportvereniging. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maaike Tieman

Maaike Tieman

communicatieadviseur / clubkadercoach