Iedere vereniging organiseert activiteiten. Denk hierbij aan toernooien, bingoavonden, loterijen, mosselavonden, open dagen, activiteiten tijdens Koningsdag, etc. Naast activiteiten vanuit de vereniging zelf vinden er op clubaccommodaties ook activiteiten van bedrijven en particulieren plaats, zoals bijvoorbeeld een feestavond. Wanneer heb je als club een vergunning nodig?

Keuzehulp voor vergunningen
Om te kunnen bepalen welke vergunning je als vereniging nodig hebt, kun je de keuzehulp van de gemeente Rotterdam gebruiken.

Kansspelen
Voor activiteiten zoals Bingo en Loterijen moet in sommige gevallen ook een vergunning worden aangevraagd. Ook deze informatie is te vinden op de website van de gemeente Rotterdam.

Incidentele ontheffing
Heb je als vereniging een horecavergunning? Dan mag je binnen deze vergunning maximaal 12 paracommerciële activiteiten binnen je vereniging organiseren. Dit zijn activiteiten waarbij alcohol wordt geschonken en die anders zijn dan je verenigingsactiviteiten. Denk hierbij aan verjaardagsfeesten, bruiloften, etc. Je hebt hiervoor een kaart incidentele ontheffing nodig.

eHerkenning
Houd bij het aanvragen van een vergunning rekening met de periode die de gemeente nodig heeft voor de behandeling van de aanvraag, deze verschilt per vergunning. Voor het aanvragen van een vergunning heb je eHerkenning nodig. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een eHerkenning.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Frank Vermeulen

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat
Frank Vermeulen