Bezoekers van de nieuwe sportieve expositie GIRLPOWER in Museum Rotterdam kunnen kennismaken met Rotterdamse sportverenigingen. Samen met Rotterdam Sportsupport wil Museum Rotterdam zoveel mogelijk (jonge) bezoekers in beweging krijgen.

GIRLPOWER, dat in het teken staat van Rotterdamse topsportvrouwen, duurt van 7 september tot en met 8 maart (Internationale Vrouwendag). In deze expositie passeren Rotterdamse sportvrouwen als Fatima Moreira de Melo, Leontien van Moorsel en Rie Mastenbroek de revue. Niet alleen staan hun prestaties centraal, maar ook de emancipatie van vrouwen in sport en de verhalen van sportmeisjes van nu.

Museum Rotterdam richt zich met GIRLPOWER met name op de jeugdige bezoeker, omdat er nog teveel kinderen te weinig bewegen. Het doel is om ze niet alleen in het museum, maar ook daarbuiten in beweging te krijgen. Na het museumbezoek kan iedereen zich inschrijven voor een proeftraining van één of meerdere sporten naar keuze in Rotterdam. Rotterdam Sportsupport, dat staat voor de kracht van verenigen, begeleidt hen naar een passende vereniging bij hen in de buurt waar ze de proeftraining kunnen volgen. Op deze manier maakt de bezoeker kennis met verenigd sporten en krijgt de sportvereniging de kans om diegene te enthousiasmeren om lid te worden.

Behalve het volgen van een proeftraining bij een sportvereniging, staan er meer sportactiviteiten centraal gedurende de expositie. Om diversiteit en inclusiviteit in de sport te stimuleren wordt een bijeenkomst georganiseerd door het Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport. Naast Rotterdam Sportsupport zijn ook andere sportpartners, zoals Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam, Jeugdfonds Sport en Rotterdamse Sporticonen verbonden aan GIRLPOWER.

GIRLPOWER is te zien van 7 september tot 8 maart, van dinsdag tot en met zondag. De entreeprijs is 9 euro per persoon, tot en met 17 jaar én iedere eerste zaterdag van de maand is de entree gratis. Museum Rotterdam verwelkomt graag sportverenigingen. Heeft jouw club een idee voor een bijzonder event, themabijeenkomst of andere vorm van samenwerking rondom deze expositie, neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende
Antoine Schijf