Een naschoolse competitie voor basisscholieren lijkt een prima instrument te zijn om leden te werven. Die conclusie durft korfbalinternational en Rotterdam Sportsupport-stagiair Laurens Leeuwenhoek al voorzichtig te trekken na een proef bij RKC WION.

‘Het is niet eenmalig en het is dus een manier om je te ontwikkelen. We hebben het over een competitie, zodat er een context is gecreëerd om lekker fanatiek bezig te zijn en het teamspel te verbeteren.’ Dat zegt Laurens Leeuwenhoek over de naschoolse competitie die hij onder de vlag van Rotterdam Sportsupport opzette voor leerlingen uit groep 4 van vier scholen uit de wijk Ommoord/Zevenkamp. Hij raadt sportverenigingen aan het concept te overwegen.

De speler van topvereniging PKC uit Papendrecht vertelt: ‘Veel clubs zijn op zoek naar nieuwe jeugdleden. Samen met vrijwilligers van WION ben ik met een proef begonnen. We hebben korfbalclinics gegeven op de vier scholen in de buurt. De kinderen kregen ook informatiemateriaal mee naar huis. Ons aanbod: kom op woensdagmiddag een scholencompetitie spelen bij WION. Via elke school meldden zich vijf of zes kinderen aan.’

De teams speelden op elke woensdagmiddag in april twee wedstrijden. Daarmee begonnen ze op de vierde, waarna op de 26e de finalemiddag volgde. Leeuwenhoek: ‘Op deze manier krijgen kinderen de kans het spelletje te leren begrijpen en samen te spelen. In korte tijd zie je ze vooruitgaan. Dat wakkert ook hun enthousiasme aan, zodat ze misschien wel lid willen worden van WION. Het is nog iets te vroeg om de balans op te maken, maar wij verwachten zeker dat een aantal kinderen die stap zal zetten.’

Meer informatie? Neem contact op met Rotterdam Sportsupport via 010 242 93 15 of info@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur