In vier afleveringen ging Maatschappelijk Eredivisie-speler van het jaar Nathan Rutjes op zoek naar de maatschappelijke meerwaarde van sportverenigingen in Rotterdam. Bekijk de fraaie beelden van tv-serie van OPEN Rotterdam hier terug.

Rutjes bezocht speciale projecten van vier Rotterdamse Sportplusverenigingen. Dit zijn sportverenigingen die méér aanbieden dan trainingen en wedstrijden. Ze doen iets extra’s. Voor hun leden, voor hun maatschappelijke partners, voor hun wijk, voor de stad. Zo bezocht Rutjes een speciaal programma voor 65-plussers en activiteiten voor mensen met verstandelijke of lichamelijke beperkingen.

De geboren Rotterdammer, voormalig Spartaan en huidig speler van Roda JC beleeft tijdens de opnames zichtbaar plezier en stelt dat de ervaringen bij de clubs ‘hem als mens verrijken’. Rutjes: “Alle clubs die ik bezoek zetten zich op een bepaalde manier in voor mensen die misschien net dat beetje extra aandacht en steun nodig hebben. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat er clubs zijn die deze mensen willen begeleiden. Met het programma hoop ik mensen bewust te maken van het feit dat sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar dat er ook voor deze mensen oplossingen worden gezocht. Daarnaast wil ik mensen laten zien hoe belangrijk het is om elkaar in deze samenleving te helpen.”

De serie ‘Plus voor de stad’ is geproduceerd in het kader van het vijfjarig bestaan van het Sportplusprogramma, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en waaraan inmiddels 22 Rotterdamse clubs meedoen. Bekijk hieronder de afleveringen. In 2017 bezoekt Rutjes nog een vijfde club: Unity99.

De plus van LTC Plaswijck
Volop beweging, actie en sociaal contact voor 60-plussers bij LTC Plaswijck. De samenwerkende fysio en de enthousiaste senioren zijn er blij mee. Vermaakt profvoetballer en Maatschappelijk Eredivisie-speler van het jaar Nathan Rutjes zich er ook?

De plus van Rotterdam Atletiek
Een fysieke beperking en toch snel ‘hardlopen’ op de baan van Rotterdam Atletiek? Dat kan door het RaceRunners-programma van de atletiekvereniging uit Rotterdam-Noord. Nathan Rutjes ondervindt het – in de koude regen – aan den lijve in de derde aflevering van de tv-serie Plus voor de club.

De plus van Atomium ’61
Elke week beleven Rotterdammers met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel sportieve en mooie momenten bij Atomium ’61. Op het Accent Avondcollege krijgen zij allerlei sport- en spelvormen op maat aangeboden. Nathan Rutjes maakt op geheel eigen wijze kennis met het sportaanbod, de deelnemers en het Accent Avondcollege in de derde aflevering van de tv-serie Plus voor de club.

De plus van Abdel-kwan
Jongeren van Zuid ontwikkelen zich op vele fronten bij taekwondovereniging Abdel-kwan. De Sportplusvereniging biedt hier onder meer huiswerkbegeleiding aan voor op de club. Hoe werkt en bevalt dat? Nathan Rutjes ondervindt het bij Sportplusvereniging Abdel-kwan.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse