Maatschappelijk Eredivisie-speler van het jaar op zoek naar ‘de plus’ van Rotterdamse sportclubs

Maatschappelijk Eredivisie-speler van het jaar Nathan Rutjes is de hoofdrolspeler in een nieuwe televisieserie op OPEN Rotterdam. In ‘Plus voor de stad’ gaat hij op zoek naar de maatschappelijke meerwaarde van sportverenigingen in Rotterdam.

Rutjes bezoekt speciale projecten van vijf Sportplusverenigingen. Dit zijn sportverenigingen die méér aanbieden dan trainingen en wedstrijden. Ze doen iets extra’s. Voor hun leden, voor hun maatschappelijke partners, voor hun wijk, voor de stad. Rutjes bezoekt onder meer een speciaal programma voor 65-plussers en activiteiten voor mensen met verstandelijke of lichamelijke beperkingen.

De geboren Rotterdammer, voormalig Spartaan en huidig speler van Roda JC presenteert de nieuwe tv-serie én doet actief mee met de sportieve activiteiten. “Alle clubs die ik bezoek zetten zich op een bepaalde manier in voor mensen die misschien net dat beetje extra aandacht en steun nodig hebben. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat er clubs zijn die deze mensen willen begeleiden. Met het programma hoop ik mensen bewust te maken van het feit dat sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar dat er ook voor deze mensen oplossingen worden gezocht. Daarnaast wil ik mensen laten zien hoe belangrijk het is om elkaar in deze samenleving te helpen.”

De serie ‘Plus voor de stad’ is geproduceerd in het kader van het vijfjarig bestaan van het Sportplusprogramma, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en waaraan inmiddels 22 Rotterdamse clubs meedoen. De vijfdelige tv-serie is vanaf december te zien op het tv-kanaal en de social media-accounts van OPEN Rotterdam, de jonge Rotterdamse publieke omroep die sinds 2014 uitzendt op tv en via online kanalen als website, app en social media.

Trailer
Bekijk hieronder de trailer van Plus voor de stad.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marita Verkaik

Marita Verkaik

manager / plaatsvervangend directeur