Verenigingen die aangepast sporten bieden, maken vaak meer kosten dan andere clubs. Te denken valt aan extra reiskosten, begeleidingskosten, accommodatiekosten en kosten voor aangepaste sportmaterialen. In Rotterdam is het een goede traditie dat deze verenigingen ter compensatie de meerkostensubsidie aanvragen. Dat is mogelijk tot 1 augustus. Let op: je hebt hiervoor een zogeheten eHerkenning nodig, een digitale sleutel. Vraag die op tijd aan.

Voordat het nieuwe seizoen begint, kun je uiterlijk tot 1 augustus de gemeente vragen om de meerkostensubsidie. Dat is een tegemoetkoming in de extra kosten die clubs maken om aangepast sporten te realiseren. Uiterlijk acht weken na de aanvraag verneem je of jouw vereniging hier recht op heeft. Zorg ervoor dat je op het moment van aanvragen beschikt over een eHerkenning, want dan kan het proces vlot verlopen.

Aanbieders eHerkenning
De eHerkenning, gebruikt door onder meer ondernemers, organisaties en verenigingen, is te vergelijken met de DigiD waarmee burgers inloggen op websites van de overheid. Hier vind je meer informatie over eHerkenning en aanbieders ervan.

Sportverenigingen kunnen op deze site een keuze maken uit aanbieders voor Betrouwbaarheidsniveau EH2+. De levertijd voor eHerkenning is één tot drie werkdagen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging