In het clubhuis van Spartaan’20 organiseerde Rotterdam Sportsupport gisterenavond de netwerkbijeenkomst ‘Verenigingen verenigen’. De bijeenkomst werd bezocht door ongeveer 150 bestuurders en vrijwilligers van meer dan 50 Rotterdamse sportverenigingen en scoutinggroepen. Breinexpert Jeannette Welp leerde hoe je met behulp van muziek kunt verbinden en samenwerken. Ook gingen de aanwezigen in rondetafelgesprekken met elkaar in gesprek over actuele thema’s in de sport.  

Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, opende de avond met een welkomstwoord voor de verenigingen, scoutinggroepen en relaties. Hij sprak zijn waardering uit over de inzet van sportverenigingen en scoutinggroepen in Rotterdam en benoemde ook een aantal uitdagingen waar clubs voor staan. “Sport en verenigen zijn belangrijker dan ooit. De verenigingen en scoutinggroepen, met ruim 110.000 leden, zijn onmisbaar in deze stad en moeten we koesteren.” Ook bedankte hij de bestuurders voor het vertrouwen in Rotterdam Sportsupport. “Jullie staan er niet alleen voor, verdienen onze steun en die van het stadsbestuur.”

‘Meer dan een plek om te sporten’

De gastvrouw en hoofdspreker van de avond was Jeannette Welp. Zij is expert op het gebied van muziek en het brein. Jeannette gaf met een interactieve muzikale bijdrage een kijkje in het brein; hoe werkt dat hoofd van ons nou eigenlijk?
Ook interviewde zij wethouder Faouzi Achbar. Deze benadrukte het belang van vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen voor de stad en het belang van Rotterdammers om lid te worden van een sportvereniging. “Een aantal groepen beweegt nog onvoldoende, zoals jongeren die naar de middelbare school gaan, Rotterdammers met een beperking en vrouwen met een migratieachtergrond. Deze groepen willen we nog beter bij de vereniging betrekken.” Ook zei hij dat sportverenigingen en scoutinggroepen meer zijn dan alleen een plek om te sporten. “Het is ook een plaats om elkaar te ontmoeten, verbinden en eenzaamheid tegen te gaan.”

Rondetafelgesprekken en netwerkborrel

Na het plenaire gedeelte gingen de aanwezigen in wisselende samenstellingen met elkaar in gesprek over de thema’s: een veilige sportvereniging, (maatschappelijk) ondernemen & besturen en de onweerstaanbare club. De gesprekken leverde waardevolle inzichten op die Rotterdam Sportsupport gaat bundelen.
De avond werd afgesloten met een netwerkborrel en de mogelijkheid om gericht verschillende experts van Rotterdam Sportsupport te ontmoeten. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond, die door de bezoekers beoordeeld werd met een 8,1. We bedanken Spartaan’20 voor de gastvrijheid!

Contact

Heb je naar aanleiding van deze netwerkbijeenkomst nog vragen? Neem dan contact op met Irene Pekaar.

Irene Pekaar

contentspecialist / coördinator evenementen
Irene Pekaar

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke