Mis niet het inspirerende Sportcongres Rotterdam op donderdagavond 11 april in De Kuip! Bestuurs- en kaderleden hebben nog steeds de kans zich op te geven voor deze bijeenkomst. Die speelt grotendeels in op ontwikkelingen en uitdagingen uit de clubpraktijk en levert u concrete handvatten op om zaken te verbeteren of nieuwe wegen in te slaan. Aanmelden voor het evenement van Rotterdam Sportsupport en SPORT Bestuur en Management is hier mogelijk.

Van besturen met een visie tot verantwoord alcoholbeleid opzetten. Van kansen op het vlak van social media tot slimme manieren om het vrijwilligersbestand te versterken. Alle veertien workshops tijdens het Sportcongres Rotterdam zijn gebaseerd op behoeften van verenigingen. Hier vindt u het complete programma van de avond, die duurt van 19.00 tot 23.30 uur.

Elke vereniging kan met vier vertegenwoordigers van de partij zijn. Deelname is gratis. Elke gast heeft de mogelijkheid twee workshops te volgen. Voordat die beginnen, komen sportwethouder Antoinette Laan en directeur Gert-Jan Lammens van Rotterdam Sportsupport aan het woord. Daarna vertellen John van Zweden, aandeelhouder van de Engelse voetbalclub Swansea City, en een directeur van Feyenoord over maatschappelijke activiteiten van professionele voetbalclubs. De vorige edities van Sportcongres Rotterdam werden bezocht door 500 geïnteresseerden.

Samen met het vakblad SPORT, Bestuur & Management organiseert Rotterdam Sportsupport het Nederlands Congres voor Sportbestuurders, waarvan het Sportcongres Rotterdam onderdeel is. Ook op donderdagmiddag 11 en vrijdag 12 april staan maatschappelijke en inspirerende thema’s uit de (Rotterdamse) sportwereld centraal. Deelnemers zijn hier vooral beleidsmedewerkers van gemeenten en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties buiten de sport. Tijdens de praktijkdag op vrijdag maken zij op locatie onder meer kennis met drie succesvolle programma’s van Rotterdam Sportsupport: de Schoolsportvereniging, Sportplus en Rotterdam Sport op Maat.

Deelname aan het avondprogramma (Sportcongres Rotterdam) is gratis voor Rotterdamse sportverenigingen en relaties van Rotterdam Sportsupport*. De andere programmaonderdelen zijn niet kosteloos. Hier vindt u het programma en de prijzen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander