NOC*NSF biedt vanuit het programma Grenzeloos actief een stimuleringsbudget aan voor aangepast sporten aanbod. Zij hopen met deze regeling het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te vernieuwen, uit te breiden en te versterken. Het stimuleringsbudget is een bijdrage voor ondersteuning en activiteiten van sport- en beweegaanbieders binnen een regio.

Voor wie?
Deze regeling is voor alle partijen met sport- en beweegaanbod passend voor mensen met een beperking komen voor het stimuleringsaanbod in aanmerking. Daarbij horen aanbieders van sport- en beweegactiviteiten met én zonder competitie-element, aanbieders van sport- en beweegactiviteiten buiten de georganiseerde sport en sportbonden die niet zijn aangesloten bij NOC*NSF.

Aanvraag
De goedkeuring van een aanvraag gaat altijd met instemming van een regiocoach of provinciaal consulent en/of sportbond. In deze regio is Rotterdam Sport op Maat het aangewezen punt. Deze instemming staat garant voor de kwaliteit van het plan. Het stimuleringsbudget dat beschikbaar is voor het uitbreiden en versterken van sport- en beweegaanbod wordt uitgekeerd via NOC*NSF en bedraagt maximaal € 950 (inclusief btw) per sport- en beweegaanbieder. Lees hier de voorwaarden van de aanvraag. Het aanvragen van het stimuleringsbudget kan vormgegeven worden via stappenplan Samen Sporten:

  • Stap 1: Maak enthousiast
  • Stap 2: Stel werkgroep of commissie samen
  • Stap 3: Maak een analyse van je eigen vereniging
  • Stap 4: Bind partners aan je initiatief
  • Stap 5: Maak een plan en een begroting
  • Stap 6: Voer het plan uit
  • Stap 7: Maak het bekend en deel ervaringen
  • Stap 8: Leg vast en evalueer

Sport- en beweegaanbieders kunnen het aanvraagformulier downloaden via www.grenzeloos-actief.nl.

Rotterdam Sportsupport biedt verenigingen ook ondersteuning door middel van subsidies, lees hier meer.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

Lennert van Driel

contentspecialist