Woensdag 5 oktober start de gloednieuwe tv-serie Sport and the City op OPEN Rotterdam. Voor dit programma gaat Rotterdammer Quintis Ristie meesporten bij Rotterdamse sportclubs. Met de serie willen de initiatiefnemers in veertien afleveringen op enthousiaste wijze in beeld brengen wat Rotterdam aan sport te bieden heeft.

Iedere week zijn er in Rotterdam ruim 1.000 verschillende sportactiviteiten te beoefenen. De stad telt 350 sportverenigingen. Met de nieuwe tv-serie duikt Quintis Ristie in de wereld van de Rotterdamse breedtesport en laat zien hoe leuk, goed en bereikbaar sporten in de stad is. In iedere aflevering probeert de Rotterdammer een sport uit. Steeds weer een andere sport, op een andere plek, bij een andere club in Rotterdam. Hij leert spelregels, technieken en tactieken en ontmoet Rotterdammers van alle soorten en alle leeftijden, beginners en ervaren sporters.

Leuk en goed
OPEN Rotterdam en Rotterdam Sportsupport zijn de initiatiefnemers van de serie. “Sporten is zo leuk en zo goed voor je. Met deze serie kunnen we dat aan een groot publiek laten zien”, zegt Ristie. “Ik hoop dat we veel Rotterdammers enthousiast kunnen maken voor al het moois dat de sportclubs hier te bieden hebben.”

In de afleveringen staan actie, amusement en humor centraal. Ristie: “Bij iedere club leer ik de sport, de mensen en de cultuur van de vereniging kennen. Ik doe actief mee en ben ik gesprek met de mensen. Iedere aflevering duurt acht minuten. Daarin slagen we er goed in om de sfeer, het gevoel en de mogelijkheden van de clubs en de sporten aansprekend in beeld te brengen.”

Met de serie willen de initiatiefnemers Rotterdammers laten zien wat de stad aan sportieve mogelijkheden te bieden heeft. In iedere aflevering staat één club centraal, maar wordt ook vermeld waar de betreffende sport nog meer is te beoefenen. Daarbij wordt verwezen naar de sport- en beweegdatabase op www.rotterdamsport.nl, waarin het volledige sportaanbod uit Rotterdam is verzameld.

De eerste aflevering van Sport and the City is woensdag 5 oktober om 18.20 uur op het televisiekanaal van OPEN Rotterdam. Ook zijn de reportages te bekijken op de website van de tv-zender en op Rotterdamsport.nl. De eerste club die Quintis bezoekt, is Roeivereniging Rijnmond. De 14-delige serie wordt mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam, Fonds Achterstandswijken en Rotterdam Sportsupport.

Clubs die meer willen weten over Sport and the City ende mogelijkheden voor een opname bij hun vereniging, kunnen contact opnemen met hun vaste contactpersoon van Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jans van Meerten

Jans van Meerten

financieel medewerker