Minister Adriaansens heeft onlangs in een brief de Tweede Kamer aangegeven hoe de regeling voor energie-intensieve mkb-bedrijven, de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK), eruit zal gaan zien. Een deel van de sportsector wordt met deze maatregel geholpen, maar een deel ook nog zeker niet. Dat stelt NOC*NSF.

De belangrijkste criteria voor de TEK worden:

  • De onderneming (mkb) staat ingeschreven in het handelsregister, dit kan ook een sportclub zijn;
  • Een bedrijf verbruikt tenminste 5.000 m3 gas of 50.000 KWh elektriciteit;
  • Minimaal 12,5% van de omzet bestaat uit energiekosten.
  • De tegemoetkoming betreft 50% van de kosten boven een drempelprijs (€ 1,1/ m3 gas,
  • € 0,35/KWh elektriciteit)
  • De tegemoetkoming bedraagt maximaal € 160.000.
  • Uitbetaling vindt op zijn vroegst plaats in het tweede kwartaal van 2023.

Lees meer op de website van NOC*NSF.

Hoe is de situatie in Rotterdam en wat doet Rotterdam Sportsupport?

Al geruime tijd vraagt Rotterdam Sportsupport, samen met andere samenwerkingspartners, aandacht voor de betaalbaarheid en de toegankelijkheid van de sport als gevolg van de explosief gestegen energielasten. Samen met de gemeente Rotterdam en Sportbedrijf Rotterdam brengen we de problemen van de energiecrisis in de sport in kaart, bekijken we wat de gevolgen zijn en op welke manier de problemen mogelijk kunnen worden opgelost. Op dit moment kijken we samen met onze partners of verenigingen alle mogelijkheden inzichtelijk hebben om op korte en lange termijn besparingen door te voeren. Ook de financiële uitdaging maken we inzichtelijk voor verenigingen en we kijken per vereniging welke mogelijkheden er zijn.

Heeft jouw vereniging vragen? Neem dan contact op met verenigingsconsulent Paul Baans via p.baans@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag!


Paul Baans

Verenigingsconsulent Financiën
Paul Baans

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke