Kent u een Rotterdammer of een Rotterdamse organisatie, die zich inzet voor kinderen? Zet deze dan in het zonnetje door ze te nomineren voor de Rotterdamse Kinderrechten Award.

Op 20 november 2017, de Dag van de Rechten van het Kind, reikt de gemeente voor het eerst de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Hiermee vragen we samen met u aandacht voor de rechten van het kind. De award bestaat uit twee prijzen: een bedrag van € 2.500 voor een bewoner van Rotterdam en een bedrag van € 10.000 voor een Rotterdamse organisatie (stichting, school, instelling, enzovoort).

Welke initiatieven komen in aanmerking voor de award?
Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het gaat er vooral om dat ze bijdragen aan het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Grote én kleine prestaties; ieder verhaal telt. Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die sportactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. De genomineerde organisatie of persoon moet zich nu al met het initiatief inzetten voor de rechten van het kind en dit ook willen blijven doen. Lees in het document hieronder meer over welk initiatief u kunt nomineren.

Wie komt in aanmerking voor de award?

Ook u kunt initiatieven nomineren
Helpt u mee om Rotterdamse kinderen gezond en veilig te laten opgroeien? Nomineer dan een Rotterdamse bewoner en/of een organisatie, die zich inzetten voor kinderen. Dit kan tot en met 15 oktober. Iedereen kan nomineren, maar u kunt niet uzelf nomineren.

De award
Uit de genomineerden kiest de jury een aantal kandidaten per categorie (bewoner en organisatie). Uit deze kandidaten blijven, tijdens de awarduitreiking op 20 november, twee winnaars over die een prijs ontvangen. De geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen. Naast het geldbedrag ontvangen de winnaars een oorkonde en een speld. Deze speld is speciaal ontworpen voor de award. Voor het ontwerp van de speld is een tekenwedstrijd op basisschool De Akkers uitgezet.

Nomineer een organisatie of bewoner

Poster
Download hier de poster/flyer en help mee om de Rotterdamse Kinderrechten Award onder de aandacht te brengen.

Wat zijn kinderrechten?
De rechten van kinderen staan in het kinderrechtenverdrag. Het kinderrechtenverdrag gaat over thema’s die belangrijk zijn in het leven van kinderen. Een paar voorbeelden: recht op onderwijs, recht op bescherming tegen mishandeling en geweld, recht op gezondheidszorg en recht op opgroeien bij de ouders. Kijk op de pagina van De Kinderombudsman voor een overzicht van alle kinderrechten.

Meer informatie:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kim Santbulte

Kim Santbulte

projectleider Rotterdam Sport op Maat