Met een krachtmeting ‘wie slaat het hardst met een honkbalknuppel’ tussen Rotterdamse bewindslieden en sportjournalisten is Rotterdam de aanloop naar het EK Honkbal officieel gestart. Rotterdam is van 7 tot 16 september een van de speelsteden waar het prestigieuze toernooi wordt gehouden. De Maasstad organiseert samen met de KNBSB en Rotterdam United Baseball in de periode daar naar toe een aantal grote en kleinere evenementen. Op deze manier wordt topsport ingezet als katalysator voor de breedtesport, met als doel om Rotterdammers enthousiast te maken om te gaan sporten. Eén van de uitgangspunten in het Rotterdamse sportbeleid.

De ‘aftrap’ van de ludieke match werd gegeven door wethouder Sport, Recreatie, Kunst en Cultuur van Rotterdam: Antoinette Laan. Onder de deelnemers o.a. de raadsleden Deborah Middelman (VVD), Wubbo Tempel (CDA), Judith Bokhove (Groen Links) en sportjournalisten van o.a. het AD. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen ze een clinic met instructies van honkbalinternational en Rotterdams Sportman 2011 Diegomar Markwell en ploeggenoot Dwayne Kemp, die eerder die dag door de burgemeester is geridderd. Uiteindelijke winnaar van de wedstrijd werd Judith Bokhove. Zij sloeg de honkbal het hardst.

Side events

De komende maanden staat een groot aantal zogenaamde side events gepland vooruitlopend op het EK Honkbal. Zo worden er clinics georganiseerd in het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs. Ook nemen verschillende deelgemeenten, waaronder Centrum, Hoogvliet en Noord, het tegen elkaar op, uitmondend in een Rotterdamse finale. Welke deelgemeente heeft het beste honkbalteam? En de komende maanden ‘reist’ een bijzondere slagkooi door het land, waarbij de Maasstad ook nog een aantal keer wordt bezocht. In de slagkooi kan iedereen zijn slag uitproberen en punten scoren met de slagkracht. De beste Rotterdamse slagmannen en – vrouwen maken kans op fantastische prijzen.

Successen

Met de Grand Depart Tour de France zijn 1 miljoen mensen bereikt met allerlei activiteiten op school en in de wijk. In navolging zijn er successen geboekt met de side events rondom het WK Squash, WK Tafeltennis, EK Dressuur etc. Naast het EK Honkbal wordt er in 2012 ook side events georganiseerd in het kader van NK Turnen, CHIO en EK Handbal voor dames.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fieke de Goede

Fieke de Goede

interim projectleider Rotterdam Sport op Maat