In april heeft Rotterdam Sportsupport ter ere van het 10-jarig bestaan een jubileummagazine uitgebracht. Dit is één van de verhalen die u in het magazine kunt lezen.

Op haar palmares prijken onder meer twee olympische plakken. Maar grappig genoeg wordt ex-judoka Deborah Gravenstijn in Rotterdam vaker aangesproken op haar activiteiten voor de recreatieve sport. “Wanneer kom je weer bij ons langs?”

“Voor mij is het een cadeautje om samen te werken met Rotterdam Sportsupport. Al jaren ben ik verbonden aan de verkiezing van de leukste vereniging van Rotterdam: Ons Kluppie. Ik maak bij de tien genomineerde clubs radioreportages voor RTV Rijnmond en overhandig als juryvoorzitter de prijzen. Elk jaar vind ik het weer prachtig. Je proeft de passie die vrijwilligers in hun club steken en die de mensen bij elkaar brengt.”

Sterker

“Omdat ik ook buiten Ons Kluppie bij amateurverenigingen over de vloer kom, zie ik wat Rotterdam Sportsupport voor ze kan betekenen. Van hulp om de financiën op orde te krijgen, tot tips om leden te werven. Soms ga ik na een paar jaar weer op bezoek bij een vereniging en merk ik dat die veel sterker op haar benen staat dan voorheen.

Weet je waar ik bijvoorbeeld van heb genoten? Van de entourage bij seniorenvereniging Zalmplaat, die tweede werd bij Ons Kluppie 2012. Daar kunnen 55-plussers onder meer biljarten, schaken en linedancen. De combinatie van gezelligheid en wedstrijdgevoel trof mij toen ik er was voor de radioreportage. Het is goed dat ook wat oudere mensen elkaar kunnen ontmoeten en in actie komen.”

Gezond eten

“Als ambassadeur van Rotterdam Sportstad probeer ik inwoners van de stad in beweging te krijgen. Van jong tot oud. Op Lekker Fit!-scholen probeer ik bijvoorbeeld kinderen te inspireren om gezond te eten en te sporten. Dat doe ik door te vertellen over wat de sport mij allemaal heeft gebracht.

Ja, ik hoop nog lang onderdeel te zijn van de activiteiten om sporten te stimuleren in Rotterdam. Neem Ons Kluppie. Dat lééft enorm bij verenigingen. Je merkt het aan de emoties bij zowel winnaar als verliezers. Mooie, eerlijke emoties. Jaarlijks verbaas ik me over de teleurstelling van clubs die op een haar na naast de eerste prijs grijpen. Aan de andere kant kan ik het me goed voorstellen. Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet heel even bij stilsta dat ik destijds net geen gouden olympische medaille heb gewonnen. Het is in elk geval bijzonder om dat gevoel ook te zien op recreatief niveau.”

Dit artikel is verschenen in het jubileummagazine van Rotterdam Sportsupport. Klik hier om ook de andere artikelen te lezen. Wilt u het jubileummagazine op papier ontvangen? Vul dan dit formulier in.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie