Een miniversie van de Olympische Spelen voor 175 basisscholieren uit groep 3 en 4. Op woensdag 24 april was het feest voor een flink aantal leerlingen van de KBS Elisabethschool en OSBS De Kameleon. Bij korfbalvereniging RSV Sperwers in Rotterdam-Carnisse kwamen zij in contact met sporten die voor de meesten van hen relatief onbekend waren: korfbal, tennis, honkbal/softbal, judo, hockey en turnen.

Rotterdam Sportsupport is verantwoordelijk voor vele initiatieven en activiteiten om kinderen warm te maken voor georganiseerd sporten. De combinatiefunctionarissen zijn daar ook nadrukkelijk bij betrokken. Zij constateerden onlangs dat kinderen uit de basisschoolgroepen 3 en 4 soms een beetje onderbelicht zijn. Daarom organiseerden zij de School Olympics. Jongens en meisjes uit deze leeftijdscategorie maakten een ochtend lang kennis met zes sporten en bijbehorende verenigingen: RSV Sperwers (korfbal), Z’67 (tennis), Portland Poema’s (honkbal/softbal), S.V. Hagendoorn R-Z (judo), R.G.H.C. Tempo ’34 (hockey) en SV Spartaan Turnen (turnen).

Timothy Schox is coördinator Brede School van de deelnemende KBS Elisabethschool. Hij vertelt over de ochtend: ‘De kinderen begonnen met een warming-up en beoefenden daarna groepsgewijs de zes betreffende sporten.’ Combinatiefunctionaris Eelco Beijl: ‘Dat gebeurde onder begeleiding van verenigingsvrijwilligers en combinatiefunctionarissen. We hebben ook een les over gezond eten verzorgd. Honkbalinternational Diego Markwell was uitgenodigd om aan de kinderen te vertellen over voedingsgewoonten die belangrijk zijn voor een topsporter.’

Rotterdam Sportsupport en de deelnemende verenigingen hopen dat de goede indrukken van de kinderen leiden tot lidmaatschappen. Heel wat scholieren namen bijvoorbeeld na afloop een flyer van RSV Sperwers mee.

Schox: ‘De twee scholen hebben zowel voor als na de School Olympics tijdens de reguliere gymnastiekuren opnieuw aandacht besteed aan de zes sporten. Zo blijft de aandacht van de kinderen er op gevestigd. Zij kunnen via hun schoolsportcoördinator ook gemakkelijk de weg naar de verenigingen vinden.’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum