Verenigingen die zich richten op sporters met een beperking, hebben vorige maand hoge ogen gegooid in de strijd om de titel ‘Ons Kluppie’. Omnisportvereniging De Pont, waar het overgrote merendeel van de leden tot deze doelgroep behoort, eindigde als derde. IJVV De Zwervers werd zelfs gekozen tot de leukste club van Rotterdam en Unity99 was nummer twee. Deze voetbalclub en budovereniging hebben beide een tak voor aangepast sporten.

Rolstoelhockey, judo, boccia, goalball, (schuif)tafeltennis, kanovaren en streetdance. Het zijn stuk voor stuk activiteiten waarvoor mensen met een beperking terechtkunnen bij Omnisportvereniging De Pont. Hier zie je de videoreportage die aan de Ringdijk werd gemaakt tijdens de race om de titel ‘Ons Kluppie 2015’. Kijk ook naar de foto’s .

Als nummer drie won De Pont 250 euro. Unity99 ontving hetzelfde bedrag. IJVV De Zwervers kreeg 2.500 euro en een tv-uitzending op RTV Rijnmond. De verkiezing ‘Ons Kluppie’ wordt jaarlijks georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging