Van 12 maart tot en met 14 mei presenteren de tien leukste Rotterdamse verenigingen zich op Radio Rijnmond. Voetbalvereniging Meeuwenplaat treedt zaterdag 30 april op.

v.v. Meeuwenplaat viert dit jaar het vijftigste jubileum. Een goede reden om voor Ons Kluppie 2011 eens terug te blikken op al die jaren. Midden in een nieuwbouw wijk gelegen, heeft de club de nodige verandering om zich heen meegemaakt. Audy van der Wolf-Kross, trainster bij v.v. Meeuwenplaat, vertelt: “Vijf jaar geleden ging het niet zo goed met Meeuwenplaat. Het ledenaantal was lager dan ooit, we konden zelfs bijna de deuren sluiten. Echter, na enorme inzet van een aantal betrokken mensen groeide Meeuwenplaat langzaam weer uit tot een gezonde vereniging. Er werd een nieuw bestuur opgericht, er kwamen weer meer vrijwilligers en ook meer leden. De normen en waarden commissie heeft ons hierbij heel veel opgeleverd.”

Volgens van der Wolf-Kross is v.v. Meeuwenplaat een warme, gezellige, multiculturele vereniging, waarbij is gebleken dat het mogelijk is om verschillende culturen samen te brengen. Zij vervolgt:

“Door het betrekken van ouders bij activiteiten, mensen de ruimte te geven om zichzelf te zijn en respectvol met elkaar om te gaan, heeft het onze kleine vereniging gemaakt tot wat het is. Het is mooi om te zien dat het gevoel en de betrokkenheid bij de club elke generatie wordt overgenomen.”

Verder is Meeuwenplaat ook een hele actieve vereniging. Van der Wolf-Kross: “We organiseren veel toernooien en evenementen voor de leden. Jaarlijks is er een buurtactiviteit om leden te werven en met Koninginnedag zijn we altijd voor iedereen in de wijk bereikbaar en is er de traditionele familiedag. Voor de jeugdafdeling is er een speciale activiteitencommissie die altijd wat leuks organiseert voor de kinderen.”

De bestemming voor de geldprijs van 2500 euro, die verbonden is aan Ons Kluppie 2011, is voor van der Wolf-Kross wel duidelijk: “We willen graag een afdakje plaatsen op ons terras, voor de toeschouwers bij de wedstrijden. Als er dan nog geld over is wellicht nog een klein speelplaatsje voor de jongste kinderen.”

Ons Kluppie is een samenwerkingsproject tussen RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport waarmee jaarlijks Rotterdams leukste ‘kluppie’ wordt verkozen. De winnaar, die 2.500 euro opstrijkt, wordt bepaald door publiek en een deskundige jury. Stemmen kan tot en met 16 mei hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laura van Velzen

Laura van Velzen

strategisch adviseur Interne organisatie