Van 12 maart tot en met 14 mei presenteren de tien leukste Rotterdamse verenigingen zich op Radio Rijnmond. Sportvereniging Hagendoorn Rotterdam Zuid treedt zaterdag 7 mei op.

Sportvereniging Hagendoorn Zuid bestaat al vele tientallen jaren. De vereniging biedt onder andere judo, fitness en ouderengym aan. Petra van Gils, voorzitter bij sv Hagendoorn, vertelt: “De vereniging is in het leven geroepen door Aad Hagendoorn die inmiddels 72 jaar oud en ook nog steeds actief is. Aad is gestart met het geven van judolessen in een boerderij, waar in de loop van de jaren een kleine fitness ruimte bij gecreëerd is. Hierdoor was het mogelijk om sportgelegenheid te bieden voor jong en oud.”

Hagendoorn onderscheidt zich van andere verenigingen omdat de ledenleeftijd varieert van vijf tot en met tachtig jaar. Van Gils vervolgt: “Door de variatie in leeftijd en sport ontstaat er een gemoedelijke sfeer die zeker een vermelding waard is. We hebben nu een flinke groep judojeugd, we bieden Zumba en Aerobics aan, de fitness richt zich op enkele ochtenden en middagen met name op de ouderen maar daarnaast is de fitness ook op een aantal dagdelen het honk voor leden die op eigen beweging de sport beoefenen. Voor elk wat wils met altijd begeleiding door professionele leraren.”

Dat Hagendoorn een actieve vereniging is, is wel duidelijk: “De vereniging organiseert veel voor de jeugd zoals de open Charloise judowedstrijden. Dit evenement staat in het teken van judo voor de jeugd met daarnaast leuke activiteiten zoals een rommelmarkt, spelletjes en een tombola. Ook Sinterklaas, Pasen, Kerst en Halloween staan met activiteiten altijd op het programma. Onze enthousiaste vrijwilligers die dit organiseren staan allemaal zo achter onze belangrijke vereniging dat extra motivatie niet nodig is. Ze doen het met liefde.” Aldus van Gils

Van Gils weet ook al hoe de geldprijs van 2500 euro besteed zal gaan worden: “Het fitness gedeelte is in de loop der jaren wat verouderd. We willen graag de vloerbedekking vervangen en wat nieuwe apparaten aanschaffen.”

Ons Kluppie is een samenwerkingsproject tussen RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport waarmee jaarlijks Rotterdams leukste ‘kluppie’ wordt verkozen. De winnaar, die 2.500 euro opstrijkt, wordt bepaald door publiek en een deskundige jury. Stemmen kan tot en met 16 mei hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur