Een sport kiezen? Een geschikte sportvereniging vinden? Vanaf 17 september zijn er een week lang prima oriëntatiemogelijkheden. Op vele plekken in de stad worden tal van (aangepaste) sportactiviteiten aangeboden voor inwoners met een beperking. Voorbeelden? Rolstoelbasketbal, dans, zeilen, roeien, goalball, hardlopen, duiken en nog veel meer!

De ontdekkingsreis begint op het Stadhuisplein. Op zaterdag 17 september passeren daar vanaf 13.00 uur legio (aangepaste) sporten de revue. Er zijn sportieve demonstraties om naar te kijken én er zijn programmaonderdelen waaraan bezoekers kunnen meedoen.

Rotterdam geeft op deze dag het startschot voor de Nationale Sportweek in de Maasstad. Deze landelijke week voor sportpromotie staat dit jaar in het teken van aangepast sporten. De activiteiten op het Stadhuisplein zijn eveneens de aftrap van de Sport op Maat week.

Zorginstellingen
Na dit officiële begin van de Sport op Maat week zijn verspreid over de stad vele sporten te proberen. Voorbeelden van locaties: Speciaal Onderwijs-scholen, zorginstellingen en welzijnsorganisaties. Denk onder meer aan locaties van Rijndam Revalidatie, Pameijer, REAKT, Zowel en Koninklijke Visio.

Niet eenmalig
De clinics worden speciaal gegeven voor mensen met een beperking en ze worden verzorgd door sportverenigingen die de sport de rest van het jaar ook aanbieden op hun eigen locatie. Wie een passende sport ontdekt, kan deze dus blijven beoefenen. Belangrijk: de trainers hebben ervaring met trainingen voor mensen met een beperking.

Hier vind je het volledige overzicht van de openbare clinics en de locaties. Een greep uit het aanbod: basketbal, badminton, showdown, zwemmen, tafeltennis, rolstoelrugby en (rolstoel)hockey. Heb je hulp nodig wanneer je een keuze maakt uit de activiteiten in deze week? Laat het weten via info@rotterdamsportopmaat.nl of 010-2429315.

De Sport op Maat week duurt van 17 t/m 24 september en is een initiatief van de Rotterdam Sport op Maat, Thuis Op Straat en de Dirk Kuyt Foundation. De initiatiefnemers werken nauw samen met Gemeente Rotterdam en Sportief Capelle.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse