Besiktas zette vandaag een handtekening op het bord van de Rotterdamse Aanpak Veilig Voetballen (RAVV). De Rotterdamse voetbalvereniging is de twintigste club die het bord signeerde. Hiermee geeft de club aan zich te gaan inzetten voor meer sportiviteit, respect en plezier op en rondom de velden.

Besiktas is één van de 28 verenigingen binnen de Rotterdamse Aanpak Veilig Voetballen die werkt aan een veilig sportklimaat. De KNVB, gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport werken gezamenlijk met verenigingen aan een plan van aanpak. Deze aanpak kent een aantal speerpunten: algemene omgangsvormen, eenduidige richtlijnen bij wangedrag en het formeren en versterken van de gedragscommissie. De ervaring van afgelopen vier jaar Rotterdamse Aanpak is dat het onderling contact tussen verenigingen wordt gestimuleerd. Eén van de zichtbare veranderingen binnen de Rotterdamse Aanpak is het handen schudden voor en na de wedstrijd door jeugdteams.

‘Je wilt ze allemaal’
Stephan Vos, die namens Rotterdam Sportsupport betrokken is bij de aanpak, is trots. “We vinden het mooi om te zien dat Rotterdamse voetbalverenigingen actief bezig zijn om het voetbal zo leuk en veilig mogelijk te maken.” Ook de acht resterende verengingen die deelnemen aan de RAVV zullen de komende tijd hun handtekening op het bord zetten. Vos: “Het is net als vroeger met het verzamelen van voetbalplaatjes: je wilt ze allemaal! Als je alles hebt, ben je trots en wil je dat delen.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emily Valks

Emily Valks

pedagogisch adviseur